Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Μπισκότα φουντουκιού γεμιστά με σοκολάτα!


Φανταστικά...δοκιμάστε τα θα τα λατρέψετε!!!

Υλικά:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις.
100 γρ φουντούκια τριμμένα
200 γρ βιτάμ
150 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκο
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια ή 1/2 κ.γλ εσάνς πικραμύγδαλο

150 γρ φουντούκια τριμμένα για την επικάλυψη
1 ασπράδι για την επικάλυψη
2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο

Για τη γέμιση:
100 γρ κουβερτούρα
30 γρ βούτυρο


Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με το βούτυρο και τη ζάχαρη, να κάνει τρίμματα, προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια, τη βανίλια, το αυγό και τον κρόκο, κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει,( η ζύμη είναι μαλακιά  κολλάει στα χέρια).




Χτυπάμε το ασπράδι με ένα πιρούνι προσθέτουμε το ποτό.
Κάνουμε από τη ζύμη μπαλάκια όσο ένα μεγάλο κεράσι, το βουτάμε στο ασπράδι και μετά στο τριμμένο φουντούκι, (Τα χέρια μας να είναι πάντα υγρά από το ασπράδι γιατί κολλάει η ζύμη.)



Τα αραδιάζουμε στο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς 18-20 λεπτά στον αέρα.


Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί την αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα μπισκότα.



Καλή επιτυχία!




6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερά, συμφωνώ κι επαυξάνω. Τα έκανα παλιά και δεν τα χόρταινα. Άξια, Ζουζού! Άξια!

      Διαγραφή
  2. φοβερά και σε εμφάνιση και αν σκεφτώ τα υλικά λαχταριστά!μπράβο σου/!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνονται υπέροχα! Μια ερώτηση..πρέπει να είναι τόσο φουσκωτά? γιατί αν είναι και διπλά και γεμιστά ίσως δυσκολεύεται κάποιος να το φάει..(λέμε τώρα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε δύο μπουκιές τρώγονται Λουλού μου!τα μπαλάκια τις ζύμης είναι όσο ένα μεγάλο κεράσι, πόσο μπορεί να φουσκώσει ένα μεγάλο κεράσι?? Λοιπόν το δοκίμασα,,,, το κρατάς τρως τη μία μεριά,,,, σού ρχεται και σοκολάτα, πας στο υπόλοιπο,,,,ναι, ναι σε δύο μπουκιές,,,χα χα χα!!!!!Φιλούδια!!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ