Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Ψωμάκια έκπληξη, με διάφορες γεύσεις!



Έχουμε μείνει από ψωμί, κανένα πρόβλημα!
Σε ελάχιστο χρόνο, κάνουμε ψωμάκια, στο ταψί για μάφινς, σκέτα, ή με γεύσεις, με ότι μας βρίσκετε στο ψυγείο, τυρί, κασέρι, ζαμπόν, εγώ έβαλα και μανιτάρια, τα είχα σοτάρει με λίγο πράσο και μπέικον, για ριζότο, 2-3 κουταλιές χρειάστηκα.
Είναι  ψωμάκι έκπληξη για τον καθένα, προπαντός για παιδιά, γιατί δεν ξέρεις τι θα σου τύχη στη γέμιση!

Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρίσεις.
1 αυγό.
1 φακελάκι μαγιά.
1 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό
2 κ.σ. βιτάμ λιωμένο (εγώ το λιώνω μέσα στο νερό, που βάζω στη ζύμη).
1 κ.γλ αλάτι.
1 πρέζα ζάχαρη.
Για τη γέμιση ότι θέλουμε.
Για το πασπάλισμα ότι υπάρχει, σουσάμι, διάφορα σπόρια, ή ξηροί καρποί.

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό, το νερό χλιαρό, προς ζεστό,(όχι καυτό), με το βούτυρο διαλυμένο, μέσα.

 Ζυμώνουμε τη ζύμη, να μην κολάι στα χέρια, την  σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί, εγώ τη βάζω στο φούρνο, στους 45 βαθμούς, για μισή ωρίτσα!

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, όσο ένα μανταρίνι, την ανοίγουμε με το χέρι και βάζουμε μέσα λίγο από τα υλικά που έχουμε για τη γέμιση.



Τα κλίνουμε σαν ένα πουγκί και τα τοποθετούμε σε ταψί με υποδοχές, σε κάθε υποδοχή βάζουμε από ένα κομματάκι βούτυρο καλό, θα μοσχοβολάν.

 Τα περνάμε με το πινέλο με  λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με τους σπόρους.

Ψήνουμε 20-25 λεπτά στις αντιστάσεις, στους 2οο βαθμούς.



Καλή επιτυχία!

6 σχόλια:

  1. Φαινονται φανταστικα και σιγουρα πεντανοστιμα. Μπραβο μαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή ιδέα τα ψωμάκια έκπληξη, μου αρέσει πολύ!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία! Σαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικά φαίνονται! Θα προσπαθήσω να φτιάξω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ