Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero!!!


Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero!

Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ φουντούκια αλεσμένα
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γλ. μπέκιν

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.


Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύουμε απαλά, με μία μαρίζ.



Βάζουμε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνουμε 30 λεπτά, στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.


Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.

Για την κρέμα  θα χρειαστούμε:
600 γρ κρύα κρέμα γάλακτος
600 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. μερέντα
5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.

Βρέχουμε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση μας αρέσει.

Βάζουμε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτουμε την τούρτα, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια.



Καλές γιορτές και καλή όρεξη!!!




7 σχόλια:

  1. Αυτήν την τουρτίτσα πιστεύω πως θα την λατρέψει ο άντρας μου...κι εγώ φυσικά!!!!
    Τέλεια και πολύ εμφανίσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την αγάπησα αυτη την τουρτα απο τη στιγμή που την δοκίμασα!
    Την εφτιαξα προχτες,σ ευχαριστω πολυ πολυ για την συνταγή,μπηκε στις αγαπημενες μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που έγινε και δική σου αγαπημένη τούρτα! Σου εύχομαι καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  3. SOS!!!! Αν τη φτιάξω σήμερα το απόγευμα κρατάει μέχρι μεθαύριο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί η γεύση των ξηρών καρπών ή της τριμμένης γκοφρέτας στο ψυγείο; -Σοφία-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι!! Όσο για την τούρτα νομίζω θα γίνει πιο νόστιμη!!!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τη Ζουζου! Την επομενη μερα αφου τη φτιαξεις,αλλά και τη μεθεπομενη ειναι ακομα πιο νοστιμη!!

      Διαγραφή
  4. Εμφανισιακά είναι πολύ ωραία, αλλά γευστικά όλη η οικογένεια την βρήκε εξαιρετικά λιγωτική! Την επόμενη φορά αντί για κουβερτούρα μαύρη λέω να χρησιμοποιήσω κουβερτούρα γάλακτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ