Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα Τσουρέκι με άρωμα πορτοκαλιού!


Καλή χρονιά με υγεία σε όλο των κόσμο!

Χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2013!
Η Αγαπημένη Βασιλόπιτα του Δημήτρη μου!(Αφιερωμένη).

Υλικά :
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
250 γρ. βούτυρο
300 γρ ζάχαρη
270 γρ γάλα
2 κ.σ ξύσμα πορτοκάλι
1 κγλ.κακουλέ
1 βανίλια γεύση πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, το γάλα  δεν πρέπει να είναι καυτό, να είναι ζεστό, να μπορούμε να βάλουμε μέσα τα δάχτυλά μας!

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και όλα τα μυρωδικά, εκτός από τα αυγά, προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας τα αυγά, ένα -ένα.

Ζυμώνουμε 8-10 λεπτά, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά, σχεδόν να μην κολλάει στα χέρια, διότι δεν θα πλάσουμε τσουρέκια θα μείνει ως έχει.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1-1 1/2 ώρα σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί που θα ψήσουμε την βασιλόπιτα.
Την ξαναζυμώνουμε με τα χέρια 1 λεπτό και την βάζουμε στο ταψί, που θα την ψήσουμε.


Έκανα μία μεγάλη και μία μικρή, την μικρή την γέμισα με μερέντα,(αρέσει στον αποδέκτη).
Ψήνουμε την βασιλόπιτα, 35 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Η δόση είναι για 2 ταψιά 36αρια! ή ένα  40αρι και ένα 28αρι!

Αφού κρυώσουν τις στολίζουμε ανάλογα!!!
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!!!

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχες οι Βασιλόπιτες σου Χρυσα μου, χαρά που θα κάνει ο αποδέκτης! Καλή πρωτοχρονιά Χρυσα μου σε σένα και στην οικογένεια σου, φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ