Μελομακάρονα μπισκότα χωρίς σιρόπι, ναι, ναι, για κάποιους που δεν αρέσει το σιρόπι!
Εμάς μας αρέσουν με μέλι πιο μπισκοτένια, τραγανά και με μπόλικο καρύδι, σκέτη κόλαση!
Υλικά:
280 γρ ελαιόλαδο
200 γρ χυμό
πορτοκάλι
1 σφηνάκι λικέρ
πορτοκάλι ή κονιάκ
1 1/2 κουταλάκι
γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι
γλυκού γαρύφαλλο
1 κ.γλ. ξύσμα
πορτοκαλιού
1 κ.γλ. μπέκιν
½ κουταλάκι
γλυκού σόδα
100 γρ ζάχαρη
αχνή
600 γρ αλεύρι
200 γρ καρύδια
χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός το λάδι, τη
ζάχαρη, τον χυμό, το ξύσμα, ,το λικέρ, κανέλα, γαρύφαλλο και τη σόδα.
Προσθέτουμε τα καρύδια, χοντροσπασμένα, (τα
βάζω ανάμεσα σε μία πετσέτα κουζίνας και με ένα χοντρό φλιτζάνι τα σπάζω) και
το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα δεν βάζουμε χέρια να μην βγει
το λάδι.
Κάνουμε μια ζύμη μαλακή χωρίς να την
παιδέψουμε.
Κάνουμε με κουπάτ
διάφορα σχέδια.
Ψήνουμε μέχρι να
ροδίσουν, περίπου 25 λεπτά, στους 210 C στις αντιστάσεις, όσο είναι ζεστά τα περιχύνουμε με μέλι, ( το ρουφάνε και μένουν τραγανά).
Πασπαλίζουμε με
τριμμένα καρύδια.
Αν θέλουμε να τα σιροπιάσουμε κάνουμε το σιρόπι και το σιρόπιασμα όπως εδώ.
Καλή επιτυχία!
μμμμμμ, μυρ'ισαν μέχρι εδώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι τραγανά τα φτιάχνει η μητέρα μου και μας αρέσουν πολύ! Στέκονται και πιο όμορφα στην πιατέλα!
Λουλού μου πιο πολύ μπισκότα μελομακάρονα τα λες, γιατί δεν έχουν σιρόπι, όπως τα κανονικά. Έτσι δικαιούσαι να φας πιο πολλά!!!!!!!!!
Διαγραφή