Ελιές γλυκές, για
όσους δεν αγαπούν το αλάτι!
Κάνουμε κάθε
χρόνο πολλές ελιές, ξιδάτες, τσακιστές, πράσινες, μαύρες, σε όλα τα μεγέθη,,
εμένα μου αρέσουν οι μεγάλες οι πράσινες, γλυκέ, ανάλατες!
Θα χρειαστούμε!
Ελιές πράσινες, 1-2
κιλά, από το δέντρο,τις πλένουμε και τις
βάζουμε σε μία λεκάνη, τις ρίχνουμε
καυτό νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βγάζουμε το
κουκούτσι με το εξάρτημα που βγάζουμε τα κουκούτσια των κερασιών.
Τις βάζουμε σε
νερό να σκεπαστούν και το αλλάζουμε κάθε μέρα για 5 μέρες, δοκιμάζουμε αν
ξεπικρίσανε.
Αφού τις ξεπικρίσουμε τις στραγγίζουμε και τις
βάζουμε σε μία σακούλα κατάψυξης, προσθέτουμε ¼ φλιτζανιού ξύδι, ¼ φλ. Ελαιόλαδο,
¼ φλ, ξύδι μπαλσάμικο, 1-2 σκελίδες σκόρδο, 1κ.γλ. αλάτι, 1 κ.γλ. ζάχαρη, 2 φύλλα δάφνης, κόκκους χρωματιστών
πιπεριών, καυτερή πιπερίτσα, καρότο τριμμένο, λίγο σέλινο ψιλοκομμένο, ρίγανη,
δεντρολίβανο, θυμάρι, ότι μπαχαρικό, ή αρωματικό μας αρέσει.
Ανακινούμε τη
σακούλα πότε, πότε, έχουμε ένα φανταστικό μεζέ, δεν το βάζω στο ψυγείο για να μην
παγώσει το λάδι συντηρείτε εκτός ψυγείου πολλές μέρες!
.
Πόσο μου αρέσουν οι ελιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ οι δικές σου γίνονται και τόσο γρήγορα...και χωρίς πολλά αλάτια.
Z.
Τέλειες! Να είχα μερικές απόψε...
ΑπάντησηΔιαγραφή