Σάλτσα ντομάτας
για σαγανάκι
3 κιλά ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
4 Πιπεριές σε διάφορα χρώματα κομμένες σε κυβάκια
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιδανό
3 κ,σ ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1κ,σ αλάτι
1 κ,σ ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μόλις μαραθούν να μην καούν γιατί θα μυρίζουν, βάζουμε τις πιπεριές, και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 10 λεπτά, βάζουμε και τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαιδανό, και τη ρίγανη.
Βράζουμε 30 λεπτά τη σάλτσα, χωρίς καπάκι, την ανακατεύουμε συχνά να μην μας κολλήσει.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, με τη ζεστή σάλτσα, τα κλίνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κρατάνε πολλούς μήνες, είναι μία πολύ νόστιμη σάλτσα για σαγανάκι, το χειμώνα θα με θυμηθείτε , τώρα που υπάρχου άφθονα λαχανικά, και φτηνά, εκμεταλλευτείτε τα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου