Μαρμελάδα ροδάκινο
1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
600 γρ ζάχαρη
½ λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα, και τη ζάχαρη, τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο, να λιώσει η ζάχαρη
.
Τη βράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, την ανακατεύουμε συχνά, για να μην κολλήσει, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού, δίνουμε μία βράσει.
Γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα, και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Διατηρούνται πολλούς μήνες.
Διαπιστώνουμε αν έδεσε η μαρμελάδα, εάν βγάλουμε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα, όταν κρυώσει λίγο, περάσουμε με το δάχτυλο και κάνη αυλάκι, η μαρμελάδα έδεσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου