Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Παντζαρομπουρεκάκια!




 4-6  φύλλα χοντρά χωριάτικα τύπου Ψαχνών, ή και προψημένα ακόμη καλύτερα!





Για τη γέμιση
700 γρ φύλλα παντζαριών και σέσκουλα
1 κρεμμύδι ξερό ή 4-5  κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Για την επάλειψη
200 γρ. γιαούρτι
2 αυγά
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα φύλλα των παντζαριών-σέσκουλων και τα κόβουμε.



 Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη ντομάτα και τα φύλλα τα  μέχρι να μαραθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι.


Χτυπάμε το γιαούρτι με το λάδι και τα αυγά.
Απλώνουμε τα φύλλα και με το πινέλο τα βρέχουμε.




Χωρίζουμε τα φύλλα σε οχτώ τρίγωνα και βάζουμε από 2 κουταλιές γέμιση και λίγη φέτα



Τυλίγουμε τα μπουρεκάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Γέμισα  κάποια με μελιτζάνες τηγανιτές σε κυβάκια και φέτα, έγιναν υπέροχα!



Τα περνάμε με το μείγμα του αυγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.



Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.



Καλή επιτυχία!



  



1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο μεζεδάκι, αν και ως κυρίως άνετα τρώγεται!
    Και αυτά με την μελιτζάνα πρέπει να έγιναν φοβερά!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ