Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τούρτα γιορτινή, με καραμέλα, φουντούκια και σοκολάτα!


Χρόνια σου πολλά Γιωργή μου!!!



Υπέροχη, νοστιμότατη τούρτα, με καραμέλα, σοκολάτα και μπόλικο φουντούκι!!!
¨Όποιος την έφαγε έφυγε με την συνταγή!!


Υλικά για τη βάση:
350 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με σοκολάτα τριμμένα
100 γρ. μαργαρίνη φλόρα με βούτυρο λιωμένο
Τα ενώνουμε και τα τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ, ψήνουμε στους 170 βαθμούς 7-8 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.



Για την κρέμα καραμέλα:
1 ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε βράσει 30 λεπτά στη χύτρα με νερό να το σκεπάζει.
(Μπορούμε να βάλουμε 3-4 για να τα έχουμε όταν τα χρειαζόμαστε).
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαν γιαούρτι λίγο δηλαδή.
150+50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα, τα 50 γρ, για το πασπάλισμα.




Αφού βράσουμε το ζαχαρούχο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε μέσα στην χτυπημένη κρέμα  όπως και τα φουντούκια, ανακατεύουμε και  απλώνουμε την κρέμα καραμέλας  επάνω στην ψημένη βάση.
Τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμαστεί η μους σοκολάτας.


Για τη μους σοκολάτας:
400 γρ κουβερτούρα
400 γρ κρέμα γάλακτος με 30 % λίπος


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί. την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει.
Ενώνουμε την σαντιγί απαλά με την λιωμένη κουβερτούρα με μία μαρίζ.
Απλώνουμε την μους επάνω στην κρέμα καραμέλας και την βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, να κρυώσει και να δέσει.


Όταν πρόκειται να την σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με τα φουντούκια που κρατήσαμε.


Καλή όρεξη!!!!








2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύχρονος!
    Να τον χαίρεσαι τον Γιωργή σου Χρύσα μου, πάντα αγαπημένοι κι ευτυχισμένοι!

    Πλούσια η τούρτα σου, με αρμονικές και όμορφα συνδυασμένες γεύσεις για τους λάτρεις της σοκολάτας!
    Κερνιέμαι ένα μεγάλο κομμάτι για να τιμήσω τον εορτάζοντα!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ