Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Φανουρόπιτα πεντανόστιμη!





.......... ότι απέμεινε!
Η παράδοση λέει τη φανουρόπιτα την κάνουμε με 7, 9, ή 11 υλικά, πάντα μονά τα υλικά, δεν ξέρω το γιατί και η μαμά μου λέει έτσι την κάνουμε, γιατί έτσι τη βρήκαμε.
Πάντως όσα περισσότερα υλικά βάζουμε τόσο αρωματική και νόστιμη γίνεται.
δεν είναι απαραίτητα να είναι του Αγίου Φανουρίου για να την κάνουμε, είναι ένα φανταστικό κέικ, είναι και νηστίσιμο.

Τα υλικά:
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα 2-3 σύκα ξερά 2-3 βερίκοκα ξερά και το υπόλοιπο σταφίδες.
1/4 φλιτζάνι κονιάκ ή  λικέρ πορτοκάλι ( εγώ έβαλα αρμπαρόριζα και έγινε φανταστικά αρωματική)
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
1/2 κουταλάκι σόδα
500 γρ αλεύρι φαρίνα (αν βάλουμε απλό αλεύρι προσθέτουμε 2 κ,γλ, μπέκιν).

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα βερίκοκα, βάζουμε και τις σταφίδες  μαζί σε ένα μπολ με νερό να ξεπλυθούν και να νοτίσουν.
Λιώνουμε τη ζάχαρη με όλα τα υγρά υλικά με το σύρμα χειρός.


Προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνουν ένα μείγμα σαν το κέικ.


Στρώνουμε σε μία φόρμα 24 cm λαδόκολλα βρεγμένη και καλά στημένη.



Ψήνουμε τη φανουρόπιτα 50 λεπτά στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς, με μία οδοντογλυφίδα δοκιμάζουμε αν ψήθηκε.


Καλή επιτυχία!!!



  Μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες από τις γωνίτσες που περίσσεψαν...... από νοστιμιά δε σας λέω!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ