Αγαπημένο φαγητό των των παιδιών μου, με την παρέα τους εκτός των άλλων τα τσακίσανε !!!
Υλικά:
500 γρ. λαζάνια
φωλιές
150 γρ, μπέικον
1 μικρό κουτάκι
μανιτάρια
300 γρ, ανάμικτα
τυριά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
2-3 κουταλιές
βούτυρο ή λάδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις ταλιατέλες το μισό χρόνο από ότι γράφει στο πακέτο.
Τις στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι
σοτάρουμε το μπέικον και τα μανιτάρια σε 2-3 κουταλιές βούτυρο.
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπόλ
ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μισό τυρί.
Τοποθετούμε τις ταλιατέλες σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε το υγρό μείγμα, πασπαλίζουμε το υπόλοιπο
τυρί.
Ψήνουμε στους 200
βαθμούς 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και 10 λεπτά χωρίς για να πάρει
χρώμα το τυράκι.
Καλή όρεξη!!!
Ωραια ιδεα γιατι δεν εχει κρεμα γαλακτος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμασω με γιαουρτι.
Καλημέρα Χρυσαυγή μου καλή αποκριά, είμαι στη Σουηδία στα παιδιά και μαγείρεψα με ότι βρισκότανε στο ψυγείο.... έγιναν φανταστικές οι ταλιατέλες με το γιαούρτι να το δοκιμάσεις!!! Φιλάκια!!! Καλή Σαρακοστή!!! Εμείς εδώ τρώμε κανονικά, αλλά μία λαγανίτσα θα την κάνουμε αύριο χαχαχαααα!
ΑπάντησηΔιαγραφή