Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ζύμη λαγάνας!






Καλή Σαρακοστή!
Και στη Σουηδία κρατήσαμε το ΄έθιμο κάναμε τη λαγάνα μας για σήμερα της Αποκριάς και κράτησα ζυμαράκι για αύριο της Καθαράς Δευτέρας στο ψυγείο, θα την ψήσω αύριο, όπως θέλει το έθιμο!

Υλικά:
500 γρ. Αλεύρι
50 +250 γρ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή μισό κύβο φρέσκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη
1 κ.σ. ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
Για το πασπάλισμα λάδι, σουσάμι και τριμμένα καρύδια ( προαιρετικά).

Εκτέλεση:
Διαλύουμε σε 50 γρ. νερό χλιαρό τη μαγιά, ρίχνουμε 1 πρέζα ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι.
Στο υπόλοιπο αλεύρι κάνουμε λακκούβα στο κέντρο και βάζουμε το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και το υπόλοιπο νερό όπως και τη μαγιά.




Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια.



Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα.



Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί, την πατάμε με τα χέρια και πασπαλίζουμε με  ότι υλικά  θέλουμε, π.χ.λάδι και αρωματικά ή κλασικά σουσάμι.



Μπορούμε να την λαδώσουμε καλά, την αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει, την πατάμε με τα δάχτυλα να κάνει λακουβίτσες, 



Την πασπαλίζουμε με σουσάμι και καρύδια, την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά 20 λεπτά, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 15 λεπτά στους 220 βαθμούς.




Αν την κάνεις σε φούρνο που δεν τον γνωρίζεις,,,, σου αρπάζει και λίγο, αλλά γίνεται τραγανή και πεντανόστιμη χαχαχαααα!!!!


Καλή όρεξη!!!


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ