ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ.... ενα υπέροχο γλυκό.
Σας το είπα??? Νηστίσιμη παρακαλώ και όποιος τρώει ένα κομμάτι θέλει να φάει όλο το ταψί!
Α... και χωρίς μίξερ, τόσο εύκολη και νόστιμη, τόσο αφράτη, τόσο σοκολατένια!
Υλικά:
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ανθρακικό νερό ( σόδα)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
1 φακελάκι μπέκιν
1 βανίλια
4 κουταλιές μαρμελάδα δαμάσκηνο
4-5 δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα ή σταφίδες
1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
Για το γλάσο:
60 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά νερό
1 κ.γλ. βιτάμ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τη σόδα, προσθέτουμε τα καρύδια με τα δαμάσκηνα και τη μαρμελάδα.
Κοσκινίζουμε στο υγρό μείγμα το αλεύρι, το μπέκιν, το κακάο και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να ενωθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί 20 χ 25 πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι ή κακάο και βάζουμε το μείγμα, ψήνουμε 1 ώρα
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο καυτό το περνάμε με ένα πινέλο 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας ( εγώ έβαλα ρόδι) με ένα κουταλάκι μαρμελάδα δαμάσκηνο αραιωμένο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα φλιτζάνι με 1 κουταλιά νερό και 1 κουταλάκι μαργαρίνη.
Περνάμε το γλάσο με ένα κουταλάκι ή αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή όρεξη!!!
Καταπληκτική και ευρηματική συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε η σόδα και το δαμάσκηνο που χρησιμοποίησες. Την έκαναν αφράτη και νόστιμη.
Φιλάκια
Ευχαριστώ Ελένη μου όντος αφράτη, υγρή και νόστιμη σαν τούρτα γίνεται!!!
ΔιαγραφήΝα μη στερούμαστε και στη νηστεία χαχαχα!!!
Πολλά φιλιά!!!
Καλησπέρα! Θέλω να φτιάξω τη συνταγή σας. Μπορώ να παραλείψω τα κομματακια δαμασκηνου και να βαλω αλλη γευση μαρμελαδας??
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ την έφτιαξα βάζοντας κρανμπερι,κομματάκια μπισκοτο σοκολάτας και μαρμελάδα μανταρίνι...έγινε σούπερ!
Διαγραφήθεϊκή!θα δοκιμαστεί άμεσα!
ΑπάντησηΔιαγραφή