Υλικά
240 ml γάλα ζεστό
2 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
ξερή
500-550 γρ.
αλεύρι
50 γ. βούτυρο για
το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε τα
αυγά το αλάτι και το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη να μην
κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε τη μισή
ζύμη σε ένα φύλλο ορθογώνιο, αλείφουμε το μισό βούτυρο και χωρίζουμε τη ζύμη σε
λωρίδες.
Περνάμε με λίγο βούτυρο
και κρόκο αυγού, ( εγώ κράτησα λίγο από τον κρόκο αυγού από αυτά που έβαλα στη
ζύμη.)
Καλή όρεξη!!!
Απλά καταπληκτικά!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαυμάσια
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτη η συνταγη ειναι ακριβως η ιδια με αυτηzzcook.blogspot.gr/2015/03/blog-post_18.html
ΑπάντησηΔιαγραφήμονονπου δεν εχει μπεικιν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
http://zzcook.blogspot.gr/2016/08/blog-post_68.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕ ΑΥΤΗΝ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ
ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙΚΙΝ!
Ναι απλά κάνω διαφορετικά σχέδια.... και να μη βάλω μπέκιν δεν υπάρχει πρόβλημα... απλά αν βιάζομαι βάζω και λίγο μπέκιν... βοηθάει να φουσκώσει ακόμη πιό πολύ!!!!
ΔιαγραφήΜπορω να τα βαλω καταψυξη πριν τα ψησω και να τα διατηρησω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΆνετα μπορούνε να μπούνε στην κατάψυξη!
Διαγραφή