Μπισκότα με μερέντα πεντανόστιμα!!!
Υλικά
2 μεγάλα αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέκιν
500 γρ. μερέντα σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κάνουμε μία πάστα από τα υλικά και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
Στη μισή ζύμη έβαλα και κομματάκια σοκολάτας και έγιναν υπέροχα!!!
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκοτάκια 8- 10 λεπτά.
Όταν βγουν από το φούρνο είναι λίγο μαλακά, όσο κρυώνουν σκληραίνουν εξωτερικά και μένουν μαλακά μέσα!
Γίνονται 2 ταψιά 35-40 κομμάτια!
Καλή όρεξη!
Που λες...δοκίμασα κάποια στιγμή να κάνω μια τέτοια συνταγή και η λέξη απογοήτευση δεν φτάνει για να περιγράψει το αποτέλεσμα. Τζάμπα τα υλικά, τσάμπα ο κόπος άσε έριξα το καντήλι του αιώνα και είχα πει ΔΕΝ θα ξανακάνω. Αυτή όμως τη δική σου θα τη φτιάξω γιατί μου φαίνεται σένια και γιατί έχεις φωτογραφίες που δείχνουν το αληθές. Μια ερώτηση λίγο χαζή μόνο... Noutela? Μερέντα; η οποιαδήποτε σοκοπάστα; (τύπου χύμα η Grand Masoutis?)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου φίλη μου είναι πράγματι εύκολα και πολύ νόστιμα!
ΔιαγραφήΗ σοκοπάστα δεν παίζει ρόλο, εγώ τα έκανα πρόσφατα στη Σουηδία στα παιδιά μου και είχαμε μερέντα θα μπορούσε μα είναι και νουτέλα και ότι δήποτε...καλή επιτυχία σου εύχομαι, μην τα παραψήσεις θα σκληρύνουν πολύ... στην αρχή φαίνονται πολύ μαλακά μετά σκληραίνουν!!!
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
ΔιαγραφήΓιάννης
;-)
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήέφτιαξα τα μπισκοτάκια χθες και έγιναν πολύ νόστιμα αλλά είχα ένα προβληματάκι
μόλις τα έβγαλα από το φούρνο μου ξεφούσκωσαν .Τι να έφταιξε..Πόντος στα παιδάκια μου άρεσαν πολύ
φιλία
Γεια σου φίλη μου, μήπως θέλανε ένα τσικ αλεύρι ακόμη λόγο αυγών... μήπως ζυμώθηκαν πολύ? ή ήθελαν 1-2 λεπτά ακόμη στο φούρνο, θα τα πετύχεις είμαι σίγουρη... Καλές γιορτές, με υγεία!!!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω... Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσω?? Αλεύρι που φουσκώνει μονο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω... Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσω?? Αλεύρι που φουσκώνει μονο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια όλες τις χρήσεις έχω βάλει αλλιώς το γράφω φίλη μου! Καλή επιτυχία! Καλό σου βράδυ Αναστασία!
Διαγραφήαπλά τέλεια...δεν έχω σταματήσει να τρώω...φανταστικά και συγχαρητήρια αλήθεια!!!Μπράβο σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία