Υλικά:
3 φλιτζάνια
αλεύρι
2 αυγά (ο ένας κρόκος
για επάλειψη)
1 ½ κουταλάκι
μαγιά ξερή
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι
ηλιέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι
ζάχαρη
Για τη γέμιση:
Τυρί φέτα
Βούτυρο για επάλειψη της ζύμης
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό όπως και το νερό, τη μαγιά το αυγό το ασπράδι, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό όπως και το νερό, τη μαγιά το αυγό το ασπράδι, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αφήνουμε να
διπλασιαστεί σκεπασμένη 30-40 λεπτά.
Παίρνουμε κομματάκια
ζύμης όσο ένα καρύδι και το ανοίγουμε με τα χέρια όσο ένα πιατάκι βάζουμε λίγο
βουτυράκι και τυράκι το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε στα δύο ή στα τρία
ανάλογα το μέγεθος, (αυτά θα φουσκώσουν).
Βουτυρώνουμε ένα
ταψί και αραδιάζουμε τις μπουκίτσες.
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε 20-30 λεπτά να φουσκώσουν.
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε 20-30 λεπτά να φουσκώσουν.
Περνάμε με τον
κρόκο, πασπαλίζουμε σουσάμι σπασμένο και βάζουμε το ταψάκι σε κρύο φούρνο ανάβουμε στους 170 βαθμούς και
ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!!!
χρυσα μου καλησπερα.απο ομορφια σκιζουν.να μη θελεις να χαλασεις το ταψι.φαντασου νοστιμια.να περνας καλα.αλθεια εισαι ακομη στα ξενα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Λίτσα είναι νοστιμότατα, σίγουρα να τα δοκιμάσεις...γύρισα πριν λίγες μέρες και σκέφτομαι πότε θα ξαναπάω στα παιδιά μου...αυτό γίνετε πάντα μου λείπουν...τι να κάνουμε αυτά είναι!!! Καλό ξημέρωμα!!!
ΔιαγραφήΑν δεν βάλουμε βούτυρο σε κάθε μπουκιά, αλλά λαδάκι, λέτε ότι θα χάσουν το αφράτο τους;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν νομίζω φίλη μου, μπορείς να δοκιμάσεις, όταν είναι ζεστά είναι υπέροχα με βούτυρο είτε με λάδι...
ΔιαγραφήΤο ζυμάρι μπορούμε να το κάνουμε και απο το βράδυ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου φίλη μου, εγώ τις περισσότερες φορές κάνω το ζυμάρι από την προηγούμενη μέρα, είτε με μαγιά είτε όχι...ανοίγει πολύ εύκολα.... όπως κάνω με τα τσουρέκια μου τα φουσκώνω στο ψυγείο. καλές γιορτές!!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα,στα υλικά αναφέρεται μισό φλυντζανι ηλιέλαιο .Μπαίνει κι αυτό στη ζύμη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
Ναι φίλη μου μπαίνει στη ζύμη...θα το προσθέσω ευχαριστώ πολύ!!! Καλή Αποκριά!!!
ΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ σε τι ποσοτητες το τυρι παρακαλω και τι κουπα εννοειται, το μεγεθος
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τυρί το βάζω με το μάτι, περίπου 250 γρ, περίπου τριμμένο ένα μεγάλο φλιτζάνι!!!
ΔιαγραφήΧρύσα μου, μπορεί να γίνει και μεγάλο φύλλο και να κοπεί μπουκίτσες?
ΑπάντησηΔιαγραφή¨ολα μπορούν να γίνουν φιλίτσα μου, τα μικρά φύλλα γίνονται πιο στρουμπουλά,χαχααα γίνονται με ένα κύκλο και η ζύμη γίνεται φουσκωτή...καλό ξημέρωμα γλυκιά μου!
ΔιαγραφήΤι υπέροχη συνταγή και τι Υπέροχη παρουσίαση. Θα την κάνω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝ Ευχαριστώ πολύ...να την κάνετε είναι υπέροχη!!!
ΔιαγραφήΥπεροχη συνταγη!! Μολις βγηκε και εχει φαγωθει ηδη το μισο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι φίλη μου που σας άρεσαν, εμείς τα κάνουμε πολύ συχνά, είναι αγαπημένα!!!
ΔιαγραφήΚαλημερα!Θα μπορούσα αντί για ηλιέλαιο να βάλω ελαιολαδο-πυρηνελαιο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και μπορείτε, ότι αρέσει στον καθένα!!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα! Αντί για ξερή μαγιά πόση νωπή μπορώ να βάλω; ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦρέσκια μαγιά αν υπάρχει, μισό κυβάκι περίπου 20 γρ, είναι μια χαρά! Καλό σας βράδυ!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ και σε εσάς!
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΛΟΥΚΟΥΜΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσαν, η ζύμη είναι τόσο εύπλαστη, που μπορούν να γίνουν παραλλαγές πολλές... με γέμιση... που να σε πηγαίνει και σε πίτσα!!!Καλό σας βράδυ!
ΔιαγραφήKαλησπέρα!Μπορώ να τα φτιάξω και να τα βάλω ψυγείο ή κατάψυξη αψητα; η κατάψυξη ψημένα και να τα ζεστάνω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και μπορείς φίλη μου και το ένα και το άλλο! Καλές γιορτές με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες οι τυρομπουκιτσες....δεν προλαβαν να κρυώσουν,έστω και χωρίς σουσάμι από επάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι που σας άρεσαν, όταν δεν έχω σουσάμι πασπαλίζω και ξυρούς καρπούς τριμμένους...να το έχετε στα υπόψιν!!!
ΔιαγραφήΑν τα ετοιμάσω και τα βάλω κατάψυξη χωρίς να τα ψήσω, όταν τα βγάλω θα τα αφήσω να φουσκωσουν πρώτα και μετά θα τα βάλω στο φούρνο ή κατευθείαν?
ΑπάντησηΔιαγραφή