Απολαύστε...για όσους αγαπούν τα τριαντάφυλλα!!!
Τα τριαντάφυλλα τα λατρεύω...το έχετε καταλάβει... έχω στην αυλή μου πάρα μα πάρα πολλές τριανταφυλλιές ...ο καλός μου αντρούλης ...τις περιποιείται φυσικά... και εγώ απολαμβάνω την ομορφιά τους...νανε καλά!!!
Πάντα τον μήνα Μάη κάνω τριαντάφυλλο γλυκό ΕΔΩ
Φέτος έλειπα στη Σουηδία όταν άνθησαν οι τριανταφυλλιές τα πρώτα τους τριαντάφυλλα, αλλά άφησα την αδερφούλα μου... σ ευχαριστώ Κατερίνα μου...να μου μαζέψει τα ροδοπέταλα και μάζεψε από όλες τις τριανταφυλλιές τις αρωματικές και όχι μόνο τις εκατόφυλλες... τα καθάριζε και τα έβαζε σε μία γυάλα με ζάχαρη σε στρώσεις, όπως τις υπέδειξα... τελικά όταν γύρισα μετά μέρες βρήκα να με περιμένουν στο ψυγείο μία γυάλα με τόσο αρωματικά ροδοπέταλα που με μέθυσαν...
Ξεκίνησα να κάνω το γλυκό του κουταλιού, αλλά κάποια ροδοπέταλα ήτανε τραχιά και θέλανε περισσότερο βράσιμο και όταν βράσει πολύ το γλυκό σκουρένει...αποφάσισα να τα λιώσω με το πίμερ και διαπίστωσα ότι γίνετε μία υπέροχη μαρμελάδα!!! Και ναι η μαρμελάδα τριαντάφυλλο είναι γεγονός...τελικά με όλα τα αρωματικά τριαντάφυλλα μπορούμε να κάνουμε μαρμελάδα!!!
Μπορεί η εκατόφυλλη να γίνεται φανταστικό γλυκό του κουταλιού...μην ψάχνετε για εκατόφυλλες μόνο... όλες οι αρωματικές τελικά, γίνονται υπέροχη μαρμελάδα!!!
Όπως ξέρουμε το τριαντάφυλλο κάνει καλό στη δυσκοιλιότητα...απολαύστε την με γιαουρτάκι ή και σε μια φέτα ψωμί θα σας ξετρελάνει...
Λοιπόν όπου βρείτε βιολογικά (να μην είναι ραντισμένα) τριαντάφυλλα, απολαύστε τα και σε μαρμελάδα!!!!
Θα χρειαστείτε:
Υλικά:
500 γρ. ροδοπέταλα αρωματικά
2 κιλά ζάχαρη
1 και 1/2 λίτρα νερό
2 λεμόνια το χυμό
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα ροδοπέταλα από το κοτσάνι, κόβουμε τη βάση ,το άσπρο μέρος... με ένα ψαλίδι και τα πλένουμε, αφού τα ζυγίσουμε.
Τα βάζουμε σε μία γυάλα
εναλλάξ με τη μισή ζάχαρη, σε στρώσεις.
Τα κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να μαραθούν.
Θα βγάλουν υγρό, μη σας απασχολεί...με τέλειο άρωμα!!!
Και για συμπληρώσουμε την ποσότητα που
θέλουμε (γίνετε και με λιγότερα διαιρούμε
και κάνουμε με όσα έχουμε).
Αφού μουλιάσουν τα
ροδοπέταλα τα βάζουμε να τα βράσουμε,
με την υπόλοιπη ζάχαρη και
συμπληρώνουμε το ανάλογο
νερό βράζουμε 30 λεπτά περίπου και με το Ραβδομπλέντερ- πίμερ λιώνουμε τα ροδοπέταλα όχι εντελώς
φυσικά, να κρατάνε λίγο, δοκιμάζουμε να μην είναι πολύ τραγανά, μπορεί να χρειαστούν λίγο βράσιμο περισσότερο.
Προσθέτουμε το χυμό
λεμονιού.
Συνεχίζουμε το βράσιμο
μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νεράκι... μη σας κολλήσει κιόλας...με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συχνά.
Εγώ βρήκα την ευκολία
μου με το θερμόμετρο μόλις φτάσει στους
104 βαθμούς C το
κλίνω.
Σκεπάζω με μία πετσέτα κουζίνας
ή γεμίζω βάζα αποστειρωμένα για κάποια
που θέλω να τα κρατήσω για πολύ καιρό,
αλλιώς στο ψυγείο και απολαμβάνουμε τη
μυρωδάτη μας μαρμελάδα!!!
Καλή όρεξη!!!
μιας και εχω αρκετες αρωματικες λεω να το προσπαθησω.Χρυσα μου στην εβδομη φωτογραφια το αλλο λουλουδι στο βαζο μηπως ειναι παιωνια;καλοφαγωτη η μαρμελαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα κάνεις Λίτσα μου σήμερα κέρασα φίλες μου τη μαρμελάδα... για γλυκό του κουταλιού και ξετρελάθηκαν με το άρωμα...τέλεια είναι! Ναι η παιώνια μου άνθησε και είναι τόσο ωραίο το λουλούδι της!Φιλάκια γλυκιά μου!
ΔιαγραφήΣτις 23 Απριλιου παντρεψα τον γιο μου.Η ανθοδεσμη της νυφης μου ηταν ολο παιωνιες.και εμενα μου αρεσουν πολυ.Καλο σαββατοκυριακο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου ζήσουν Λίτσα μου να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά σου! Καλό Βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρυσα μου καλημερα.να χαιρεσαι τον Κωνσταντινο σου.να ειναι γερος και δυνατος.καλοτυχος και πολυχρονος.πολλα φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τις ευχές Λίτσα μου, ότι επιθυμείς! Φιλάκια!
ΔιαγραφήHow useful and informative shared. Liked and appreciated this post. Image Retouching
ΑπάντησηΔιαγραφήClipping Path
Neck Joint
Background Remove Service
Drop Shadow Helps
Photo Cut Out
Image Editing
Image Manipulation
eCommerce Photo Editing
Clipping Path Tutorial