Ψωμί σαν βαμβάκι!!!
Εκτός από όμορφο...είναι τόσο νόστιμο αυτό το ψωμί, τόσο μαλακό και αφράτο... πραγματικά σαν βαμβάκι!!!
Υλικά:
Εκτός από όμορφο...είναι τόσο νόστιμο αυτό το ψωμί, τόσο μαλακό και αφράτο... πραγματικά σαν βαμβάκι!!!
Υλικά:
200 γρ, γάλα ζεστό
200 γρ, νερό ζεστό
100 γρ, ηλιέλαιο
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
750-800 γρ, αλεύρι
Για επάλειψη:
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές γιαούρτι
3 κουταλιές λάδι ή
λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά
εκτός από το αλεύρι στο μπολ του μίξερ,
ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 15 λεπτά
μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι
και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακιά
ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μία
πετσέτα για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα
δύο.
Βάζουμε λαδόκολλα στο
ταψί και πασπαλίζουμε λίγο σιμιγδάλι
(προαιρετικά) απλώνουμε τη ζύμη.
Αφήνουμε 15 λεπτά να
φουσκώσει.
Κεντάμε αν θέλουμε
...όπως θέλουμε....
Η ζύμη είναι για 2 ψωμιά εγώ έκανα τη μισή το ψωμί και την υπόλοιπη κρουασάν...θα τα βάλω προσεχώς υπέροχα, αφράτα όντως σαν βαμβάκι...
Η ζύμη είναι για 2 ψωμιά εγώ έκανα τη μισή το ψωμί και την υπόλοιπη κρουασάν...θα τα βάλω προσεχώς υπέροχα, αφράτα όντως σαν βαμβάκι...
Περνάμε με το πινέλο
τον κρόκο αυγού, το γιαούρτι και το λάδι.
Ψήνουμε στους 225 βαθμούς
στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ένα
ωραίο χρυσαφή χρώμα!!!
Ο χρόνος εξαρτάτε από το ταψί... εγώ την έκανα σε 30αρι και ανάλογα το φούρνο, κάπου στα 20 με 25 λεπτά το ελέγχουμε...
Ο χρόνος εξαρτάτε από το ταψί... εγώ την έκανα σε 30αρι και ανάλογα το φούρνο, κάπου στα 20 με 25 λεπτά το ελέγχουμε...
Καλή όρεξη!!!
Γιατί κοβουμε την ζύμη στα δύο??? Χρηδιμοποιουμε τελικα το ένα κομματι η τα ενωνουμε και τα δύο???
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη είναι για 2 ψωμιά, τόσο ωραία και νόστιμη γίνετε που εκτός από το ψωμί τη μισή ζύμη την έκανα κρουασάν φανταστικά, με εύκολο τρόπο σαν σφολιάτα... θα βάλω τη συνταγή σύντομα!!!
ΔιαγραφήΑφου το λεει η Χρυσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ενα κομματι ζυμης το εκανε ψωμι και το αλλο κομματι θα το κανει κρουασαν, που θα μας δειξει αργοτερα.
Ακριβώς ένα σε δύο χαχαα... ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΜε ξελίγωσες Χρύσα!!! Τέλειο φαίνεται!! Φαντάζομαι και η κόρα του θα είναι μαλακή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου είναι σαν βαμβάκι όντος... κάτι σαν τη δική μας λαγάνα, αλλά μαλακιά!!!
ΔιαγραφήΠεραστικά σου γιαβρί μου, όταν με το καλό επανέλθεις να την κάνεις, μακάρι να είμασταν κοντά να σου έκανα ένα ψωμάκι, ζεστό- ζεστό!!!Φιλάκια!
ειναι που εχει παει 11η ωρα.μου κεντρισε το ενδιαφερον τοσο πολυ που θα σηκωνομουν τωρα να το φτιαξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχααα Λιτσάκι μου, έτσι κάνω κι εγώ... δεν πα νάνε μεσάνυχτα... μη μου τη δώσει...χαχααα
ΔιαγραφήΥπέροχο!! Θα το φτιάξω κάποια στιγμή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ εύκολο...πραγματικά αξίζει τη δοκιμή!!!
ΔιαγραφήΤο έχω βάλει να φουσκώσει...για να δούμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται υπέροχο το δικό σου..
Η ζύμη γίνεται να χρησιμοποιηθεί κ για πιτσα?
Εγώ έκανα κρουασάν φανταστικά... γιατί όχι και πίτσα!!!! Καλή επιτυχία!!!
ΔιαγραφήΦανταστικό ψωμί συγχαρητήρια!!!το μόνο που άλλαξα ήταν ότι έβαλα ελαιόλαδο και έγινε τέλειο!! μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ φίλη ή φίλε, χαίρομαι που σας άρεσε!!!
ΔιαγραφήΜε τι εργαλείο κάνατε τα σχέδια και στο ψωμι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τις άκρες των δαχτύλων μου φίλη μου το κάνω...γίνετε εύκολα!!!
ΔιαγραφήLovely. This is looking delicious. Very nice. Thanks
ΑπάντησηΔιαγραφήAll are spice breads here . Like your post here . Thanks for shared . Keep continue sharing .
ΑπάντησηΔιαγραφήFresh food. Way to ready were super cool!
ΑπάντησηΔιαγραφήI really enjoyed your blog Thanks for sharing such an informative post.
ΑπάντησηΔιαγραφή