Λατρεμένα τόσο αφράτα που τα κάνεις μια μπουκιά!!!
Φανταστικά σκορδοψωμάκια, πολύ μαλακά...πραγματικά σαν βαμβάκι.
Φτιάξτε τα και θα ενθουσιαστήτε...
Υλικά:
125 γρ. γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι μαγιά ξερή
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
250 γρ. αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο μαλακό περίπου 40 γρ.
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιδανό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμμένη
1 κουταλάκι κοφτό θυμάρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό και ξεκινάμε αργά αργά να ενώνουμε τα υλικά ρίχνοντας το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το βούτυρο.
Δυναμώνουμε τις στροφές και ζυμώνουμε μία μαλακιά αλλά ελαστική ζύμη θέλει περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το μαιδανό, το σκόρδο και το θυμάρι.
Η ζύμη κολλάει λίγο μην σας ανησυχεί...
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για 60 λεπτά .
Σε αλευρωμένη επιφάνεια διπλώνουμε τη ζύμη 2-3 φορές και την κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Κάνουμε 8 μπαλάκια με τα δάχτυλα μας αλευρωμένα.
Ανοίγουμε σε μακρόστενες λωρίδες τα ζυμαράκια.
Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά.
Περνάμε τα ψωμάκια με κρόκο αυγού.
ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν αυτό το υπέροχο χρώμα... περίπου 25 -30 λεπτά.
Καλή όρεξη!!!
Υπέροχα τα αφράτα σου σκορδοψωμάκια Χρύσα μου .Θα γίνουν σε πρώτη ευκαιρία .
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλίτσα μου είναι τόσο ωραία, αφράτα και τόσο νόστιμα... την άλλη φορά θα κάνω διπλή δόση, εξαφανίζονται στη στιγμή...θα τα ευχαριστιθείς!
ΑπάντησηΔιαγραφή