Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Τα πιο αφράτα και μαλακά κρουασάν, γεμιστά με nutela και μαρμελάδα!






Κρουασάν φανταστικά σαν βαμβάκι αφράτα...που πρέπει να δοκιμαστούν!!!
Έγιναν ανάρπαστα μετά την βόλτα μας, τα φάγαμε παίζοντας μίνι γκολφ (ξέρουν αυτοί που τα φάγανε χαχαχα)...... 
Μπορούν να γίνουν τα μισά σκέτα και να τα γεμίσουμε με κασεράκι, γαλοπούλα.../κτλ!!!

Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό
3-4 κουταλιές ζάχαρη
20 γρ. Μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξερή
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια 
600-650 γρ, αλεύρι 


Για το άλειμμα:
αυγό με 1 κουταλάκι ζάχαρη ή 2 κουταλιές γάλα με 1 κουταλιά ζάχαρη.

Εκτέλεση:
Κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη 2 φύλλα, βάζουμε 1 κουταλάκι nutela ή μαρμελάδα ότι μας αρέσει.


Τυλίγουμε τα κρουασάν και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με μία πετσέτα κουζίνας 20-30 λεπτά.
Περνάμε με λίγο κρόκο αυγού αραιωμένο με 1-2 κουταλιές νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.






Καλή όρεξη!!!

3 σχόλια:

  1. Μας ελλειψες Χρυσα μου.Αρκει να ειστε καλα και να περνατε καλα.Τα κρουασαν φαινονται απαιχτα.φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου αγαπημένη μου, με το ένα με το άλλο δεν μου μένει χρόνος...είμαστε καλά όλοι, είμαι στα παιδιά...το καθιερωμένο ταξίδι της Άνοιξης!! Να είστε επίσης καλά και καλό Πάσχα με υγεία να έχουμε όλοι!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ