Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Πίτσα πλεξίδα!








Τόσο νόστιμη και αφράτη πλεξούδα...όχι μόνο Πασχαλιάτικη...μπορούμε να την κάνουμε όποτε θέλουμε και να την βγάλουμε στο τραπέζι μας με μπυρίτσα θα ενθουσιαστούν όλοι!!!
 Μπορούμε να την γεμίσουμε με υλικά που βάζουμε στην κανονική πίτσα, ή απλά με ότι υλικά έχει το ψυγείο!!!

Υλικά για τη ζύμη:
350 γρ, αλεύρι
1 αυγό
150 γρ, γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κγλ, μπέκιν
3 κγλ, ζάχαρη
1 κγλ, αλάτι
50 γρ, μαλακό βούτυρο περίπου 3 κουταλιές

Υλικά για τη γέμιση:
Λίγο κασέρι τριμμένο, γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλοκομμένα,1 κουταλιά πελτέ και μία κέτσαπ, 1 πιπεριά, 1 σκελίδα σκόρδο 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα με το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, ζυμώνουμε και τώρα στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη, με το χέρι ή με το μίξερ



.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη για 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον.



Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο όπου το χωρίζουμε σε 3 λωρίδες.

 

Ψιλοκόβουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και κάνουμε τη σάλτσα που θα αλείψουμε τα κορδόνια.



Τοποθετούμε τη γέμιση πρώτα τη σάλτσα, το ζαμπόν και επάνω το κασέρι.






Τυλίγουμε απαλά σε κορδόνια και πλέκουμε την κοτσίδα.




Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.


Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού, αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.






Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά!





Καλή όρεξη!!!

3 σχόλια:

  1. ααααααααα θα το δοκιμασουμε κι αυτοοοοοοοο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλούργησες πάλι με τη ζύμη!!
    Μα τι με βάζεις όλη την ώρα στην πρίζα με τούτα που σκαρώνεις Χρύσα μου, δεν λέγεται...
    Χαιρετισμούς πολλούς και καλή σας εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Thank you for publishing a very informative post. Every post of yours is very awesome, we feel satisfied by reading it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ