Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πιλάφι


Πιλάφι πολύχρωμο


2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
2 πιπεριές Φλωρίνης
250 γρ μανιτάρια
100 γρ μπέικον σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι  σχινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κ,σ βούτυρο
4 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι και το μουλιάζουμε σε καυτό νερό 20 λεπτά το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε.
 Ζεσταίνουμε το λάδι  με το βούτυρο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι  με το μπέικον, τις πιπεριές, και τα μανιτάρια, όταν σοταριστούν καλά,  βάζουμε το ρύζι και το σχινόπρασο, αλάτι, πιπέρι, και τον ζωμό.


χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε  μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας, για λίγα λεπτά, γίνετε σπυρωτό. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ