Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πατάτες ογκρατέν!


Πατάτες ογκρατέν

 1 κιλό πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
100 γρ μπέικον
250 γρ μανιτάρια
4 κ,σ καλαμπόκι
2 αυγά
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι γάλα
200 γρ διάφορα κασέρια τριμμένα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε και τις βράζουμε με λίγο αλάτι.

Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πιρέξ βουτυρωμένο.

Τσιγαρίζουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, και το καλαμπόκι, και τα ανακατεύουμε με τις 
 πατάτες.


Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα,  το γάλα, βάζουμε και το κασέρι, και τα ρίχνουμε στις πατάτες, πασπαλίζουμε με κασέρι και αμύγδαλα φιλέ.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ