Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Βratkartoffeln




 1 κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
100 γρ μπέικον σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες λεπτές
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
Αλάτι και πιπέρι


Πώς γίνεται:


(Η συνταγή πάει σε φοιτητές! Αφιερωμένη στην Άλεξ, Ντίνο και Χρήστο.)


Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό να σκεπαστούν.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν έβρασαν, τρυπώντας τες
Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε, και τις κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο, και όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, όχι να μαυρίσουν , εννοείται τα ανακατεύουμε με το πιρούνι , να μην καούν.
Βάζουμε και τις πατάτες, τα ανακατεύουμε να λαδωθούν και να μην κολλήσουν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι,  και όταν αρχίσουν να ροδίζουν οι πατάτες, δηλαδή να παίρνουν χρώμα, τις σβήνουμε με το κρασί, δηλαδή ρίχνουμε το κρασί και τις ανακατεύουμε, πάντα σε δυνατή φωτιά, θέλουμε να τηγανίσουμε, όχι να βράσουμε! Έχει διαφορά, θέλουν περίπου 10 με 15 λεπτά , γιατί οι πατάτες είναι ήδη βρασμένες.
Νομίζω περιέγραψα τη συνταγή, όσο πιο απλά μπορούσα :-)
…………….τα λουκάνικα απλώς τηγάνισμα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!!!!!!!!!!!!




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ