Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σταφύλια γλυκό κουταλιού



Σταφύλι γλυκό *( κόκκινη σουλτανίνα)

1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσια
800 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 κ,σ χυμό λεμόνι
2 φύλλα αρμπαρόριζα
2 κ,σ ασβέστη

εκτέλεση
Βάζουμε τα σταφύλια σε ασβεστόνερο όπως είναι με τα τσαμπιά για 2 ώρες.
Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια, τα μαδάμε από το τσαμπί, τα ξεπλένουμε, και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, με τη ζάχαρη, και το νερό, τα αφήνουμε ένα βράδυ να βγάλουν το ζουμί, και να λιώσει η ζάχαρη.


Την άλλη μέρα τα βράζουμε 5 λεπτά, βγάζουμε τις ρόγες στραγγίζοντας τες  και δένουμε το σιρόπι.


Ξαναβάζουμε τα σταφύλια την αρμπαρόριζα, το λεμόνι, και βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει.

Κάνουμε το τέστ της σταγόνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ