Μουστοκούλουρα
Για τα μουστοκούλουρα θα χρειαστούμε:
1 φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 κσ ζάχαρη άχνη
1 κγλ, κανέλα
1/2 κγλ, γαρίφαλο
1/2 κγλ, σόδα
1 κγλ, μπέκιν
2 κ,σ γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή ό,τι άλλο γλυκό μας αρέσει στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
Αλεύρι όσο σηκώσει, τοσο που να γίνει μία απαλή ζύμη, που να πλάθεται.
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ, εκτός απο το αλεύρι, και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε και λίγο λίγο αλεύρι, και με το χέρι κάνουμε μία απαλη ζύμη, να πλάθεται.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει , τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα,
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 με 25 λεπτά.
Γίνονται φανταστικά και είναι και νηστίσιμα!
Για τα μουστοκούλουρα θα χρειαστούμε:
1 φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 κσ ζάχαρη άχνη
1 κγλ, κανέλα
1/2 κγλ, γαρίφαλο
1/2 κγλ, σόδα
1 κγλ, μπέκιν
2 κ,σ γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή ό,τι άλλο γλυκό μας αρέσει στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
Αλεύρι όσο σηκώσει, τοσο που να γίνει μία απαλή ζύμη, που να πλάθεται.
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ, εκτός απο το αλεύρι, και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε και λίγο λίγο αλεύρι, και με το χέρι κάνουμε μία απαλη ζύμη, να πλάθεται.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει , τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα,
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 με 25 λεπτά.
Γίνονται φανταστικά και είναι και νηστίσιμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου