Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ζύμη για foccacia ή pizza


Ζύμη για foccacia ή pizza

500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 30 γρ νωπή
250 γρ νερό
100 γρ ή 10 κ,σ ελαιόλαδο
1κ,γλ  αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Μυρωδικά, σκόρδο, γραβιέρα, λιαστές ντομάτες
Αρωματικά, όπως δεντρολίβανο, ρίγανη, ή θυμάρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι στο  μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, και τα μυρωδικά με το σκόρδο αλεσμένα στο μούλτι, και το νερό, χτυπάμε τη ζύμη 7-8 λεπτά, και τη βάζουμε στο ψυγείο, για 2 ώρες.


Μπορούμε να τη αφήσουμε μέχρι 2 μέρες, στο ψυγείο, κόβουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και την ανοίγουμε σε  ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, (για πίτσα κάνουμε το φύλλο πιο λεπτό,) το βάζουμε σε ένα ταψί, το τρυπάμε με ένα πιρούνι, και ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγο χοντρό αλάτι και τριμμένα αρωματικά. 


Μπορούμε να βάλουμε στη ζύμη,  και λίγα χοντροκομμένα καρύδια, γίνετε πολύ νόστιμη.

Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς 15 με 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Με τη ζύμη αυτή μπορούμε να κάνουμε και πίτσα, το φούσκωμα στο ψυγείο κάνει τη ζύμη πιο νόστιμη, και ελαστική, ανοίγει καλύτερα το φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ