...τι τους λείπει?" λίγη άχνη ζάχαρη και θα τρώτε τους νοστιμότερους κουραμπιέδες με γεύση και άρωμα κακάου...μπορούν να γίνουν με αμύγδαλα καβουρντισμένα ή ότι ξηρός καρπός αρέσει στον καθένα!!!
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο ή (μαργαρίνη (νηστίσιμοι)
8 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γλ. μπέκιν
3 κ.σ. κακάο
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
2 φλιτζάνια αλεύρι
Εκτέλεση
κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν, την άχνη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και με τα χέρια μας τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο να γίνει σαν άμμος υγρή, ανακατεύουμε και τα καρύδια.
Κάνουμε με τη ζύμη 2 μπαστούνια τα τυλίγουμε με μεμβράνη τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (εγώ τα άφησα 1 βράδυ γίνονται ακόμη καλύτερα).
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, κόβουμε τη ζύμη σε φετάκια, τα πατάμε και από τις δύο πλευρές σε τριμμένα καρύδια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα κουραμπιεδάκια 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Καλή επιτυχία!!!
Ζουζού υπέροχα φαίνονται τα κουραμπιεδάκια! Εντελώς εναλλακτικά! Κι έχουν το καλό οτι αποθηκεύονται καλά και μπορείς να τα κρατήσεις για πολύ καιρό.Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειάσου Λουλού μου, είναι νόστιμα, σαν κουραμπιεδάκια, μη σου πω νοστιμότερα για μας που δεν τρώμε άχνη ζάχαρη!!! Και σοκολατένια αυτό που το βάζεις!!! Φιλάκια!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο το κολπάκι με τα μπαστούνια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται πολύ λαχταριστοί!!!
Γεια σου Πέπη μου! Πραγματικά είναι πεντανόστιμα τα σοκολατοκουραμπιεδάκια, και εύκολα πολύ.Φιλάκια και καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΜπράβο Χρύσα μου .Θα τα φτιάξω άμεσα γιατί νηστεύουμε αλλά πες μου πόσα κομμάτια περίπου γίνονται με αυτή την δόση ?Καλοφάγωτα και πολλά φιλιά και καλές γιορτές
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλίτσα μου ανάλογα το μέγεθος, απ ότι βλέπω γύρο στους 30...έχει περάσει και πολύς καιρός, αλλά είναι πολύ ωραία πρόταση για τις γιορτές! πολλά φιλιά!!!
Διαγραφή