Η πρασόπιτα είναι
από τις αγαπημένες μας πίτες !
Σήμερα την έκανα
μισή- μισή με τυρόπιτα για κάποιους που δεν τρώνε τα πράσα!
Υλικά:
4 φύλλα χωριάτικα
2 πράσα
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι
ηλιέλαιο
1 κ.γλ. μπέκιν
3 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζάνια τυρί
φέτα και κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα
πράσα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν, τα
αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά,
το λάδι με το γάλα, αλεύρι και το μπέκιν.
Στρώνουμε τα 2 φύλλα
περνώντας τα με το χυλό, πασπαλίζουμε τα πράσα και τα τυριά, και τα υπόλοιπα 2
φύλλα.
Περιχύνουμε τον
υπόλοιπο χυλό επάνω από τα φύλλα .
Ψήνουμε την πίτα
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Καλή επιτυχία και
καλή όρεξη!!!!
Ωραίο κόλπο εγώ χώριζα παλιά το μουσακά!! Μαι πίτα θα ήθελα τώρα αλλά θα φάω πολύ μόνη μου και δεν κάνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ξανθή μου κι εγώ όταν κάνω πίτα ακολουθεί δίαιτα, δεν μπορώ να αντισταθώ!!! Φιλάκια πολλά!!!
ΔιαγραφήΚαι εμένα η πρασοτυρόπιτα είναι η αγαπημένη μου!!!!!!Και την έκανες τόσο ωραία!!!!Σαν ψηφιδωτό είναι η επιφάνειά της!Μπράβο Ζουζού μου,πολύ επιτυχημένη η όψη της με το σουρωτό φύλλο και την πλούσια γέμιση!Αν κατάλαβα σωστά ο χυλός παίζει τον ρόλο της λιπαντικής ουσίας που χρησιμοποιούμε στο άλειμμα των φύλλων..πρώτη φορά το βλέπω.Πολύ ενδιαφέρον!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά πολλά!!
Γεια σου Φωτεινή μου, σε όλες σχεδόν τις πίτες με χωριάτικο φύλλο κάνω χυλό για να μην βάλω πολύ λάδι, γίνονται πολύ νόστιμες, δεν μας αρέσουν οι λιπαρές οι πίτες! Φιλάκια καλό βράδυ!!!
ΔιαγραφήΑγαπημένη πίτα! Θα έτρωγα και από τις δύο εκδοχές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓέμιση πλούσια και αποτέλεσμα λαχταριστό!
Ευχαριστούμε!
Φιλάκια
Έλεν μου είμαστε πιτούδες τι να κάνουμε!!!! Φιλάκια γλυκιά μου!!!!
ΔιαγραφήΚι εμένα από τις αγαπημένες μου είναι αλλά μ' αρέσει πολύ και το σχέδιο που έχεις κάνει στα φύλλα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιτούλα νάνε Πεπούλα μου,, με πιετούλες ή όχι,,,,είναι αγαπημένη!!!!Φιλάκια πολλά!!!!
Διαγραφή