Υπάρχουν τα
γιουβαρλάκια τα κλασικά που μας αρέσουν , είναι φαγάκι του χειμώνα και πιο πολύ
της γρίπης, έτσι το έχουμε εμείς, τα πειράζω
καμιά φορά με διάφορα υλικά, πότε ρυζάκι,
πότε τραχανά, πότε πλιγούρι. Αυτή τη φορά έβαλα κουσκουσάκι
πολύ ψιλό και έγιναν μούρλια!!!
Υλικα:
500 γρ. κιμάς
μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό
τριμμένο
1 ασπράδι αυγού
Μαιδανό ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ.
ελαιόλαδο
2-3 κ.σ.
κουσκουσάκι
2-3 κ.σ. ρύζι για
τον κιμά
Αλάτι- πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
για την κατσαρόλα
1 κύβο κότας
ψυγείου για το ζωμό
¼ φλιτζάνι ρύζι
για τη σούπα
1 κρόκο για το
αυγολέμονο
1-2 λεμόνια το
χυμό
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε ζωμό
ζεστό 1 1/2 λίτρο περίπου και βράζουμε το
φαγητό 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάμε τον κρόκο
με τον χυμό λεμονιού και με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και το
ρίχνουμε στο αυγολέμονο.
Όταν γεμίσει το πιάτο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε.
Όταν γεμίσει το πιάτο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε.
Καλή όρεξη!!!
Ξελιγώθηκα πρωί πρωί και κάνει και κρύο σήμερα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου προλαβαίνεις και για βραδινό, τώρα με το κρύο τρώγονται μια χαρά!!! Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΛες να τα δοκιμάσω με κους κους...?????
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός με το ρύζι δε μ' αρέσει κι έτσι δε τα φτιάχνω.
Ωραία ιδέα!!!
Καλημέρα!!!
Πεπούλα μου ναι,,, δοκίμασε με πλιγούρι τα κάνει ιδιαίτερα!!! Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΩραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μερίδα στα Νότια πλιιιιιιιζ!
Z.
Ζαμπία μου,,,,,, και πολλά φιλιά!!!
ΔιαγραφήΝα και μία βερσιόν από το αγαπημένο μας φαγάκι που δεν την ειχα σκεφτεί ποτέ! Θα εφαρμοσθεί στην επόμενη μαγειριά μας! Τέλειο και χουχουλιάρικο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Έφη μου όπως το είπες χουχουλιάρικο φαγάκι! Το έκανα για το γιόκα μου που τον ταλαιπωρεί μία ίωση και κάνει και κρύο!!!Φιλάκια!!!!
Διαγραφή