Τραγανά ….. εύκολα,
νόστιμα μπισκότα, τι θέλουμε άλλο για
τον καφέ μας;
Απλά υλικά:
125 γρ. βιτάμ σε
θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ηλιέλαιο
180 γρ. ζάχαρη
1 αυγό (το ασπράδι για επικάλυψη)
1 κουταλάκι
μπέκιν
1 φακελάκι σκόνη πουτίγκας με γεύση βανίλιας
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
Καρύδια τριμμένα
και ολόκληρα
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το
φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Χτυπάμε με το
σύρμα χειρός ή το μίξερ το βούτυρο, τη
ζάχαρη, το λάδι, τον κρόκο του αυγού και την σκόνη πουτίγκας.
Ανακατεύουμε το
αλεύρι με το μπέκιν, τα προσθέτουμε στο υγρό μείγμα και με μία σπάτουλα
ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακιά να πλάθεται.
Πλάθουμε μπαλάκια
ζύμης, τα βουτάμε στο ασπράδι αυγού αφού το χτυπήσουμε λιγάκι.
Προσοχή τα
μπισκότα όταν τα βγάζουμε από το φούρνο είναι μαλακά και τρίβονται γι αυτό τα αφήνουμε να κρυώσουν…. Θα γίνουν
σταθερά, τραγανά και θα λιώνουν στο
στόμα!!!!
Καλή επιτυχία!!!
Τι λαχταριστά μπισκοτάκια!Και πόσο πρωτότυπα!Αγαπώ τα καρύδια και η αίσθησή μου για τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια είναι ότι θα είναι συγκλονιστικά !
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή !
Καλό βράδυ!Φιλιά πολλά,πολλά!