Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μελιτζάνες για την κατάψυξη!



Ο Σεπτέμβριος είναι καλός μήνας για να αποθηκεύσουμε λαχανικά στην κατάψυξη.
Οι μελιτζάνες στον κήπο μας είναι πολύ γλυκές αυτή την εποχή, είναι η ώρα τους  να ετοιμαστούν.
Έψησα αρκετές μελιτζάνες για ιμάμ, για πίτες, για σαλάτα, ουφ για ότι οτιδήποτε!



Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε κύβους τις βάζουμε σε αλατόνερο για κανα μισάωρο.



Τις στύβουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ( μη λερώνουμε και ταψιά).
Ψεκάζουμε με λίγο λαδάκι και αλατάκι.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, (δεν θέλουμε να ψηθούν κιόλας  εντελώς, θα τις ψήσουμε και όταν τις μαγειρέψουμε το Χειμώνα.
Αφού κρυώσουν τις αποθηκεύουμε σε σακουλάκια για την κατάψυξη.
Τις ψητές για σαλάτα τις ψήνουμε ολόκληρες τρυπώντας τες με ένα πιρούνι 1-2 φορές να μη σκάσουν.
Τις ξεφλουδίζουμε και αφού στραγγίσουν τις βάζουμε σε σακουλάκια.



Τώρα μπορεί να σας φαίνεται βουνό, αλλά το Χειμώνα θα απολαμβάνετε καλοκαιρινές νοστιμότατες μελιτζάνες.
Και ότι τις έχετε σχεδόν έτοιμες για σαλάτα στιγμής, που το βάζετε!!!
Προλαβαίνετε... στις λαϊκές έχει ωραία λαχανικά αυτό τον καιρό.
Καλό Χειμώνα να έχουμε!
Καλή επιτυχία!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ