Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πανκέικ στο φούρνο!



 Αν βαριόμαστε να τηγανίζουμε, κάνουμε το χυλό και μετά ψήνουμε στο  ταψί του φούρνου μας, τα χωρίζουμε σε τετράγωνα κομμάτια και έτοιμα τα σπιτικά πανκέικς....
Είναι πολύ ελαφριά και μπορούμε να  κάνουμε τα μισά με επικάλυψη αλμυρή, όπως κασέρια, αλλαντικά, σολομό, λαχανικά, και τα άλλα μισά με γλυκιά π.χ. διάφορα σιρόπια,  μαρμελάδα, μερέντα κ.τ.λ.
Εγώ τα έκανα με σκέτο κασέρι τριμμένο τσένταρ, βιαζόμουν να τα σερβίρω!

Υλικά:
3 αυγά
3 φλιτζάνια γάλα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα, το αλάτι, το βούτυρο  και το αλεύρι.
Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί 15 λεπτά.




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και απλώνουμε το χυλό ή το βουτυρώνουμε.


Ψήνουμε 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.



Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τα γεμίζουμε με γλυκιά η αλμυρή γέμιση.
Επίσης  τα συνοδεύουμε με αλλαντικά, τυριά, σολομό, με διάφορα ντιπ ή και με ότι μαρμελάδα θέλουμε αν μας αρέσουν τα γλυκά.
Μπορεί να γίνουν  και μισά αλμυρά και –μισά γλυκά.





Καλή όρεξη!!!



3 σχόλια:

  1. Ωραία ιδεά και η συνοδεία με αλμυρούς θησαυρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν ξεκουραζοταν ο χυλος μηπως ξεκουραζοσουνα κ΄ εσυ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λίλα μου μήπως έτριβα το τυρί χαχαχα....δε θυμάμαι αγάπη μου!!!! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ