Μαλακά ψωμάκια, σαν να τρως κρουασάν !
Μία πολύ νόστιμη
ζύμη για ψωμάκια.
Δεν χρειάζονται
τίποτα άλλο για να τα φάμε, τρώγονται μόνα τους
Υλικά:
1 φλιτζάνι νερό
ζεστό
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
1 κύβο μαγιά
φρέσκια
2 αυγά + 1
ασπράδι + 1 κρόκο για επάλυψη
1 κουταλιά αλάτι
1 κγλ. Ζάχαρη
Αλεύρι 750-800
γρ.
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε το
γάλα, το λάδι, τα αυγά με το ασπράδι, το αλάτι.
Ανοίγουμε τη ζύμη
σε 3 χοντρά φύλλα, τα βουτυρώνουμε ανάμεσα με λίγο βούτυρο, και τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.
Κάνουμε διάφορα σχέδια και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Μπορούμε να βάλουμε και λίγη φέτα στο κέντρο των κρουασάν για γεύση.
Μπορούμε να βάλουμε και λίγη φέτα στο κέντρο των κρουασάν για γεύση.
Σκεπάζουμε το
ταψί και αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν, μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος.
Καλή επιτυχία!
γευστικότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μας ξημέρωμα ;)
ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΤΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ?
ΑπάντησηΔιαγραφή