Τραγανά μηλοπιτάκια, τα δαγκώνεις και τρίβονται στο στόμα.
Η δε γέμιση είναι το κάτι άλλο μοσχοβολάει το καβουρντισμένο σουσάμι με το καρύδι.
Τα ξινόμηλα δένουν τέλεια με το μέλι και την καστανή ζάχαρη.
Πραγματικά μία πεντανόστιμη συνταγή.
Τώρα που χειμωνιάζει και τα μήλα έχουν την τιμητική τους δοκιμάστε τα!!!
Υλικά:
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι κρασί άσπρο
1 σφηνάκι αρωματικό λικέρ (έβαλα αρμπαρόριζα) προαιρετικά.
1/2 ποτήρι ζάχαρη καστανή
600-700 γρ. αλεύρι
2 κγλ.μπέκιν
3-4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
Για τη γέμιση:
2 μήλα ξινόμηλα
2 κ.σ. σουσάμι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. βούτυρο φλώρα
2 κ.σ ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε το σουσάμι, προσθέτουμε τα καρύδια με το βούτυρο, το μέλι με τη ζάχαρη και τα μήλα, τα ανακατεύουμε 3-4 λεπτά να δέσουν.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη με τα υλικά μας, το αλεύρι λίγο πάνω λίγο κάτω, προσθέτουμε ή αφαιρούμε, ανάλογα το αλεύρι μας και το μέγεθος των ποτηριών.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα γεμίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς στον αέρα.
¨Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!!!
Μου αρεσουν που ειναι τριφτούλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Ξημέρωμα
Φιλιά :)