Τραγανά ψωμάκι για όλες τις ώρες!
Είναι τραγανά από έξω και μαλακά μέσα.
Δαγκώνεις το ψωμί και σου έρχεται το καρύδι...υπέροχη νοστιμιά!
Τα έδωσα σχήμα του κρουασάν τα γέμισα με καρύδια τα πασπάλισα με παπαρουνόσπορο, σουσάμι και χοντρό ροζ αλάτι!
Υλικά:
350-400 γρ αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1-2 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι καρύδια
Εκτέλεση:
Τη σκεπάζουμε με
μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
πατάμε τη ζύμη να
ξεφουσκώσει την διπλώνουμε δύο- τρεις φορές και την αφήνουμε πέντε λεπτά ξανά
να ξεκουραστεί.
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν 1 ώρα.
Περνάμε με λίγο
βούτυρο λιωμένο πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο, σουσάμι και χοντρό ροζ αλάτι
Ιμαλαίων!!!
Καλή επιτυχία!
Πολύ γκουρμέ η μπαγκέτα σου! Μου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ γλυκιά μου χαίρομαι που σου άρεσε!!! Δεν είναι και πολύ απλή????/ Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΩραίο και αφράτο! Μου άρεσε πολύ ο παπαρουνόσπορος και το σουσαμάκι απο πάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Καλό Σαββατοκύριακο :)
Καλό απόγευμα Αριάδνη, αν σου πω εκτός των άλλων το χοντρό αλάτι έκανε τη διαφορά!!! Φιλάκια καλό σαββατοκύριακο!!!
Διαγραφή