Αυτά τα ψωμάκια δεν υπάρχουν... τόσο νόστιμα, μαλακά σαν βαμβάκι, τόσο γρήγορα...πραγματικά όσες έχετε παιδάκια μικρά ή μεγάλα.... θα πρέπει να κάνετε διπλή δόση!!!!
Με μαρμελάδα, με μερέντα ή και τυράκια όπως αρέσουν στον καθένα...και σκέτα είναι υπέροχα. Δοκιμαστικά σε ένα έβαλα ανθότυρο μμμμ...
...την άλλη φορά θα γίνουν γεμιστά... να είστε σίγουροι λίαν συντόμως!!!!
...την άλλη φορά θα γίνουν γεμιστά... να είστε σίγουροι λίαν συντόμως!!!!
Υλικά;
500 -550 γρ. Αλεύρι + 2-3 κουταλιές για το πλάσιμο
2 φακελάκια μπέκιν
1 αυγό
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
140 γρ. Γάλα
140 γρ. Ηλιέλαιο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ηλιόσπορους
1 λαδόκολλα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα
μπολ το αλεύρι ,το μπέκιν, τη ζάχαρη,το
αλάτι και τους ηλιόσπορους.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε
με το μίξερ το γιαούρτι, το αυγό, το γάλα, το λάδι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.,
κρατάμε λίγο αλεύρι και ρίχνουμε στον
πάγκο τη ζύμη και την αναδιπλώνουμε δεν
θέλουμε να κολλάει η ζύμη ούτε να είναι
σφιχτή, μία απαλή βελούδινη πρέπει να
είναι.
Την σκεπάζουμε με το
μπολ μας για 15 λεπτά.
Κάνουμε τη ζύμη 2 μπάλες
και τις χωρίζουμε σε 8 κομμάτια την κάθε
μία δηλαδή 16 ψωμάκια θα μας γίνουν.
Αν θέλουμε στο κέντρο κρύβουμε λίγο τυράκι ή ανθότυρο ...για έκπληξη!!!
Αν θέλουμε στο κέντρο κρύβουμε λίγο τυράκι ή ανθότυρο ...για έκπληξη!!!
Κάνουμε ένα σταυρό με
ένα ψαλίδι κουζίνας.
Περνάμε με ένα πινέλο
2 κουταλιές γάλα, η βούτυρο λιωμένο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ηλιόσπορους ή τα κάνουμε σκέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά
ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν!!!
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε με μαρμελάδα ή μέλι!
Καλή όρεξη!!!
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε με μαρμελάδα ή μέλι!
ΠΩ ΠΩ ΠΟΣΑ ΦΑΓΗΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!!!!!!!!!!1
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΠΙΤΕΣ ΦΑΓΗΤΑ ΓΛΥΚΑ ΔΕΚΑΤΙΑΝΑ ΒΡΑΔΥΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ
ΑΤΙΜΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.........................
....μια παροιμία λέει φτωχός είναι ο διάβολος... φίλε μου.... το ότι με λίγο αλεύρι και λίγο γιαούρτι κάνω αυτά όμορφα ψωμάκια.. δεν είναι ούτε χαβιάρι.. ούτε φουαγκρά για να προκαλώ... απλά μεράκι για να ομορφαίνω το τραπέζι μας.. ο καθένας έχει τους λόγους του για αυτό που κάνει, εγώ μπορεί να έχω κάποιο πρόβλημα και ξεχνιέμαι στην κουζίνα μου ενώ εσύ βγάζεις ζήλια και κακία... ανώνυμα και είναι κρίμα.. ενώ διαθέτεις ίντερνετ και υπολογιστή, αξιοποιείσαι τον για κάτι που θα σου κάνει την ψυχή να γαληνέψει...τους χαιρετισμούς μου άγνωστε... φίλε ή φίλη.....
ΔιαγραφήΣυγχαρητήρια κυρία Χρυσα για την συνταγή σας πριν απο λιγο τα έβγαλα από τον φουρνο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολυ νόστιμα!!