Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι 200ml
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο 200 ml
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών με βάση την κανέλα *(κανέλα γαρίφαλο, κάρδαμο αστεροειδή γλυκάνισο...)
500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 2 κουταλάκια
1/4 φλιτζανιού κονιάκ
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό,το λάδι, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν σε δύο δόσεις.
Ζυμώνουμε απαλά... απλά διπλώνουμε να πιει τα υγρά.
Χωρίζουμε σε μπαλίτσες ή κάνουμε τα κλασικά πατάμε και στο κέντρο βάζουμε ένα κομματάκι λουκούμι ή κάντε τα όπως εγώ με τον στιφτή λεμονιών με μεμβράνη.
Ψήνουμε στους 165 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!
Καλή όρεξη!!!
τελεια Χρυσα μου.την επομενη φορα και λιγο αμυγδαλο μαζι με το λουκουμακι και θα κανει την διαφορα.πολλα φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Λιτσάκι μου, αν είχα.... θα έβαζα μου αρέσουν οι ξηροί καρποί, αλλά δεν είχα τίποτα αυτή τη στιγμή...και σκέτο το λουκούμι μια χαρά του ήρθε....χαχααα φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχήν να σας πω συγχαρητήρια για το όμορφο και καλόγουστο blog σας αλλά και τις καταπληκτικές συνταγές με ζύμες.αν μπορείτε να μου πείτε από πού αγοράζετε αυτό το μείγμα μπαχαρικών και ποιας μάρκας είναι.ευχαριστω πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ φίλη ή φίλε, για τα καλά σας λόγια, όσο για το άρτυμα μπαχαρικών είναι από το λίντλ και είναι το φακελάκι όπως φαίνεται γιαυτό το έβαλα φωτογραφία. Στη Γερμανία κάνουν τα Lebkuchen έχει άρωμα κανέλας, γαρίφαλο, μαχλέπι, αστεροειδή γλυκάνισο αυτά όλα αλλά σε τι ποσότητα δεν ξέρω...πάντως έχει φανταστικό άρωμα, μοσχοβολάει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρύσα μου φανταστικά τα γλυκάκια σου τα γεμιστά αλλά δεν θα βάλω λουκούμι μέσα αλλά ένα μικρούτσικο κομματάκι μαύρης σοκολάτας .Ευχαριστούμε για την όμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλίτσα μου με σοκολάτα τα πας ένα βήμα παρακάτω,χαχαχαα νάσε καλά φιλενάδα! Φιλάκια!
Διαγραφήκαλήμερα Ξανθιώτισα !!!! Καταχωρήτε η συνταγούλα κ χαιρομαι που είναι κ νηστήσιμη. Επισης μου άρεσε η ιδέα με τον στίφτη λεμονιού για το σχέδιο !!!!! Ισως βάλω μέσα κ μερικά με μαρμελάδα ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι Όλγα μου, καλή επιτυχία σου εύχομαι, όσο για το σχήμα ναι...είναι και όμορφα!
Διαγραφή