Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μπισκότα με ταχίνι σοκολάτα και μέλι!


Νόστιμα και τραγανά μπισκότα, θα τα λατρέψετε κι εσείς... τα παιδάκια σας σίγουρα!
Τρώγονται όλες τις ώρες, σε κουτί αεροστεγώς κρατάνε πολλές μέρες...







Υλικά:
1/2 φλιτζάνι βιτάμ λιωμένο 150 γρ.
1/2 φλιτζάνι ταχίνι 125 γρ.
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο 125 γρ.
2 κουταλιές μέλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη 250 γρ.
2 κ.γλ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
4 κούπες αλεύρι περίπου 450-500 γρ.
1 κουταλιά κακάο
...σουσάμι προαιρετικά για τα σχέδια:

Εκτέλεση:
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη, εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν.


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο υγρό μείγμα.
Με απαλές κινήσεις ζυμώνουμε να ενωθούν χωρίς να τους βγάλουμε το λάδι....


Χωρίζουμε ένα μικρό κομματάκι ζύμης αν θέλουμε να τα κάνουμε δίχρωμα και το ζυμώνουμε με το κακάο.
Μπορούμε να βάλουμε επίσης...χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς...
Κάνουμε διάφορα σχέδια της αρεσκείας μας...












Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα 20-25 λεπτά ίσα να ροδίσουν οι ακρούλες...όταν θα κρυώσουν θα γίνουν πολύ τραγανά....











Καλή όρεξη!!!


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ