Υλικά:
1 παντεσπάνι σπιτικό ή
της αγοράς Εδω:
Για την κρέμα:
1 κουτί φυτική σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα ή 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη με 200 γρ, κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι σκόνη
ζελατίνης
6 -8 βερίκοκα ψιλοκομμένα
2 φακελάκια ζελέ βερίκοκο
Εκτέλεση:
Κάνουμε το παντεσπάνι
όπως ΕΔΩ και το χωρίζουμε στη μέση...το
κρατάμε για άλλη φορά ΄ή κάνουμε τη μισή
δόση.
Εγώ το ψήνω στο
συγκεκριμένο ταψί που θα κάνω και το
γλυκό μου.
Αφού χωρίσω το παντεσπάνι
το περιχύνω με ένα πινέλο με 1/2 φλιτζάνι
σιρόπι, έβαλα σιρόπι από γλυκό κεράσι
αραιωμένο με λίγο ζεστό νερό.
Χτυπάω την σαντιγί αυτή
στο κουτάκι 5 λεπτά και προσθέτω το
ζαχαρούχο λίγο-λίγο...θα γίνει αφρός...
προσθέτω και τη ζελατίνη αραιωμένη σε
2-3 κουταλιές νερό.
Απλώνω την κρέμα επάνω
στο παντεσπάνι και τοποθετώ τα βερίκοκα.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι
να ετοιμαστεί το ζελέ.
Βάζω 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, διαλύω τη σκόνη και προσθέτω άλλα 2 φλιτζάνια νερό παγωμένο, βάζω στο ψυγείο να αρχίζει να πήζει.
Βάζω 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, διαλύω τη σκόνη και προσθέτω άλλα 2 φλιτζάνια νερό παγωμένο, βάζω στο ψυγείο να αρχίζει να πήζει.
Στο ψυγείο για ένα βράδυ
και...
Καλή όρεξη!!!
Καλησπερα Χρυσα μου.βουτια στο ταψι θελω να κανω.απιστευτο.
ΑπάντησηΔιαγραφή