Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Σοκολατένιος κορμός με φιστίκι...







Φανταστικός κορμός, ο αγαπημένος του γιου μου!
Ο φίλος του ο Θάνος που κεράστηκε, τον ονόμασε ...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...χαχαχαα
Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό...θα θυμόμαστε το φαγητό στο μπαλκόνι, την κουβεντούλα και το γλυκό... άντε γεια...
...αλλά θα θυμάμαι και το ωραίο που μας είπε,  χόρτασα... δεν μπορώ να φάω άλλο,
γέμισε το στομάχι μου, αλλά θα φάω  το γλυκό...μμμ το γλυκό πάει στην καρδιά μου...χαχαχααα
Να είστε καλά παιδιά να ανταμώνουμε!!!
Το γλυκό άντε γεια...αφιερωμένο στο Δημήτρη και τον Θάνο...με αγάπη!!!
Κάθε χρόνο στις διακοπές τους τα παιδιά  όταν έρχονται θέλουν κάτι σοκολατένιο..και φυσικά μαμά δεν χαλάει χατίρια...
έβαλα φιστίκια αλμυρά τούτη τη φορά με φουντούκια...δεν σας λέω...πόσο ταιριάζουν με τη σοκολάτα...κόλαση!!!
Ένα γλυκό για κάθε περίσταση...




Υλικά:

1 βιτάμ
200 γρ, σοκολάτα πικρή
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 ζαχαρούχο
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι κορν φλάουερ
2 σφηνάκια αμαρέττο λικέρ
1/2 φλιτζάνι φιστίκια αλμυρά
1/2 φλιτζάνι φουντούκια χοντροσπασμένα
1.5 πακέτο πτιμπέρ

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ζαχαρούχο, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Κρατάμε από το νερό ένα φλιτζάνι και διαλύουμε το κορν φλάουερ.



Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, όπως και το λικέρ (προαιρετικά) και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε να λιώσει.


Ρίχνουμε και το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε με την κρέμα μέχρι να δέσει.


Η κρέμα δένει γρήγορα, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σπάμε μέσα τα μπισκότα και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.





Το βάζουμε στο ψυγείο...









Καλή όρεξη!!!





1 σχόλιο:

  1. Ετωρα τι να πρωτοθαυμασει κανεις;τον ασυνηθιστο κορμο η τα πανεμορφα μπολακια.οπως και να εχει το εκανες το θαυμα σου παλι Χρυσα μου.να περνατε καλα.τα φιλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ