Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Μελιτζάνες... υπέροχος μεζές στο λάδι, σαν τουρσί!!!



Μελιτζάνες στο λάδι σαν τουρσί!!!
Γυρίζοντας απο τη Σουηδία  βρήκα δύο τελάρα με μελιτζάνες να με περιμένουν...από τον κήπο μας...
αποφάσισα  να κάνω  εκτός των άλλων... κάτι σαν  σαλάτα ή τουρσί...ανάλατο όμως, όπως αρέσει σε μένα!!!
Είχα κάνει πιπεριές τουρσί σε λάδι πριν αρκετό καιρό τις δοκιμάσαμε και μας άρεσαν πολύ...έγιναν πεντανόστιμες... φανταστείτε να μείνουν και ένα διάστημα στα βάζα ακόμη... οι μελιτζάνες μας αρέσουν επίσης πάρα πολύ και πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ ωραίος μεζές!!!
Αν σας ενδιαφέρουν οι πιπεριές η συνταγή είναι... ΕΔΩ


Εμείς τις δοκιμάσαμε και στις δύο εκδοχές...απλά υπέροχες!!!


Υλικά
2-3 κιλά μελιτζάνες
600  γραμμάρια  Ξύδι
2 λίτρα  Νερό
1 μεγάλη κουταλιά αλάτι
Σκόρδο
Ρίγανη
Θυμάρι
Ηλιέλαιο.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις  μελιτζάνες από τις φλούδες Γεμίζουμε μία μεγάλη λεκάνη με νερό και μία χούφτα αλάτι και βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες αφού τις κόψουμε και κυβάκια.
Αφού  τελειώσουμε  με το κόψιμο τις ξεπλένουμε.
Σε μια κατσαρόλα  βάζουμε το νερό το ξύδι και το αλάτι και το βάζουμε να βράσει ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες σε 2-3 δόσεις και τις βράζουμε για 3 λεπτά τις βγάζουμε με μία Τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε μία πετσέτα μέσα, πάνω από ένα τρυπητό, τις πατάμε να φύγει το πολύ νερό και τις βάζουμε σε  ένα μπολ


Προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, ρίγανη και θυμάρι.


Βράζουμε 15   λεπτά τα βάζα και 3  τα καπάκια,  για να αποστειρωθούν.
Γεμίζουμε  τα βάζα μελιτζάνες και λάδι συγχρόνως πατάμε λίγο για να σκεπαστούν οι μελιτζάνες καλά με το λάδι βάζουμε τα καπάκια και περιμένουμε μία μέρα να πάει το λάδι παντού ούτως ώστε όταν θα κλείσουμε να είναι σκεπασμένες οι μελιτζάνες με το λάδι, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο λάδι ακόμη.


Τις κλίνουμε καλά και τις αποθηκεύουμε στα ράφια της κουζίνας ή της αποθήκης, όταν ανοίξουμε το βάζω το συντηρούμε φυσικά στο ψυγείο!
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ωραιότατο ελαιόλαδο...για τη συντήρηση βάζω ηλιέλαιο, διότι δεν παγώνει στο ψυγείο!!!






Καλή όρεξη!!!

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα Χρυσα μου.αυτο με τη διαχειριση ποτε με τις πιπεργιες που εξακολουθουν να βγαινουν ποτε με τις μελιτζανες ε με τρελλαινουν.καλοφαγωτος ο μεζες αν και εμενα μου αρεσουν οι αλμυρες.καλο βραδυ και καλα να περασετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ