Φανταστικά μηλοπιτάκια κερνάω σήμερα... εκτός των άλλων... έγιναν τόσο νόστιμα που θέλω αμέσως να τα μοιραστώ μαζί σας...η τριφτή και τραγανή ζύμη...το άρωμα από το ταχίνι... μου έμεινε η γεύση του για πολύ ώρα...τα αρωματικά μήλα τις αυλής μας... όλα μαζί, κάνανε τα μηλοπιτάκια μου φανταστικά!!!!
Με τόσα μήλα που είχαμε και έχουμε στην αυλή δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω!
Τα αφιερώνω στο Δημήτρη μου που γιορτάζει σήμερα!!!
Χρόνια πολλά και σε όλους επίσης, που γιορτάζουν!!!
Υιλικά:
250 γραμμάρια μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
2 κουταλιές γιαούρτι
3 κουταλιές νισεστέ
3 φλυτζάνια αλεύρι περίπου 400 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
3 μήλα μεγάλα τριμμένα
1 κουταλιά ταχίνι
Τρεις κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου τη ζάχαρη τη βανίλια τον κρόκο αυγού το γιαούρτι και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και κάνουμε μία ζύμη εύπλαστη.
Αχνίζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ταχίνι, τόσο όσο να φύγουν τα υγρά των μήλων.
Προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
Κάνουμε τα μηλοπιτάκια σε ότι σχήμα θέλουμε!!!
Ψήνουμε 35 με 40 λεπτά στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς.
Καλή όρεξη!!!
Χρονια πολλα Χρυσα νου.Να τον χαιρεσαι τον Δημητρη σου.να ειναι γερος και δυνατος.Τωρα για τα μηλοπιτακια τι να πω;γεια στα χερακια σου.πολλα φιλακια και να περασετε καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Λιτσάκι για τις ευχές σου, όσο για τα μηλοπιτάκια να τα δοκιμάσεις είναι τόσο μα τόσο νόστιμα!
ΔιαγραφήΞετρελάθηκα με τις ιδέες σου στα σχέδια! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Κατερίνα μου, η μαγειρική είναι διασκέδαση για μένα, μου αρέσει να παίζω με τα ζυμάρια, είναι η εκτόνωση μου!!!
Διαγραφή