Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού,ζεστές ή κρύες όπως και να τις φας είναι φανταστικές!!!
Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν... τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!
Υλικά:
1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά
1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
Τρώγονται ζεστά ή κρύα!
Καλή όρεξη!!!
Καλημέρα,κυρία Χρύσα.Τέλειες οι τηγανίτες,ιδανικό δεκατιανό για τ απαιδια΄στο σχολείο.Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σας.Καλή Κυριακή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιγόνη μου τα παιδάκια σου θα τις αγαπήσουν, προπαντός ζεστές με μέλι η μερέντα... κρύες σάντουίτς με γαλοπούλα, μαρουλάκι και κασεράκι όπως μου αρέσουν!!!
Διαγραφήμπραβο υπεροχες τηγανιτες....!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ φίλη μου, χαίρομαι που σας αρέσανε!!!
ΔιαγραφήΤο γιαούρτι που χρησιμοποιείτε είναι στραγγιστό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ έχω βάλει φυσικό γιαούρτι, αν δεν είχα θα έβαζα στραγγιστό...δεν παίζει ρόλο!
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απλά τέλειες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ!
Καλημέρα!!! Με ποτήρι νερου τα μετράτε όλα τα υλικά;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα είναι με ποτήρι μετρημένα γιαυτό δεν παίζει ρόλο 200 ή 240 ml. Καλή σου μέρα φίλη μου!
ΔιαγραφήΜπορουμε να ανοιγουμε το ζυμαρι και να τις βαζουμε στην καταψυξη;
ΑπάντησηΔιαγραφή