Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Κουραμπίεδες με αμύγδαλα και αποξηραμένα cranberries!




Οι νοστιμότεροι κουραμπίεδες για τα Χριστούγεννα είναι εδώ...αφράτοι με καλό βούτυρο, τραγανοί από τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα κράμπερις τους κάνουν ξεχωριστούς!
Αν και οικογενειακώς δε τρώμε ζάχαρη άχνη...τους άχνισα...κάπως όμως...κάποιοι τους ξεπλένουμε...για τη γεύση τους όμως εγγυώμαι!!!

Υλικά:
400 γρ, αλεύρι φαρίνα
250 γρ, βούτυρο (βάζω αγελαδινό βάλτε ότι βούτυρο σας αρέσει)
2 βανίλιες
150 γρ, ζάχαρη
200 γρ, αμύγδαλα ψημένα και χοντροσπασμένα
100 γρ, αποξηραμένα cranberries
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέττο
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Ψήνουμε τα αμύγδαλα 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα, αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε με τον πλάστη.




Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λικέρ, τις βανίλιες και το αλεύρι λίγο-λίγο, όπως και τα αμύγδαλα και τα κράνμπερις








Ζυμώνουμε μία απαλή ζύμη τρίβεται λίγο,...δεν πειράζει πατάμε λίγο στη χούφτα μας  και κάνουμε μπαλίτσες όσο ένα καρύδι περίπου.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς 25-30 λεπτά.
Τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη μόλις κρυώσουν.






Καλή όρεξη!!!

2 σχόλια:

  1. Και νομιζα πως εμεις ειμαστε οι παραξενοι που ξεπλενουμε τα λουκουμια απο την αχνη.αλλα τους κουραμπιεδες?χα.χα.καλοφαγωτοιΧρυσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσα μου χρονια πολλα.να χαιρεσαι οτι αγαπας.πολυχρονη.πολλα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ