Μία πολύ εύκολη πίτα με 3 μεγάλα φύλλα χωριάτικα.
Υλικά
3 μεγάλα σπιτικά φύλλα (τα κάνουμε μόνες ή της αγοράς
1 πράσο σε ροδέλες
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή της κατάψυξης
200 γρ μανιτάρια φρέσκα σε λεπτά φετάκια
200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα των φύλλων
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και στη συνέχεια το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το τυρί.
Χωρίζουμε τα φύλλα στα δύο.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το λάδι.
Περνάμε το μισό φύλλο με τη σάλτσα των αυγών, με το πινέλο, πασπαλίζουμε λίγη από τη γέμιση.
Διπλώνουμε τα φύλλα σε μπουρέκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα που μας περίσσεψε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήνουμε την πίτα να ρουφήξει τα υγρά και την ψήνουμε.
Μπορούμε να την αφήσουμε στο ψυγείο και να την ψήσουμε την επόμενη μέρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και κάτω αντίσταση.
Ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδίσει περίπου 30 λεπτά.
Είδα πίτα και ήρθα!Λαχταριστή και τραγανή με υπέροχη γέμιση!Μου άρεσε η ιδέα των ρολών και φυσικά με εξέπληξε ευχάριστα ησάλτσα που τα περέλουσες!Πρέπει να γίνονται καταπληκτικά!Θα επιχειρήσω να τα κάνω με προψημένα φύλλα,των οποίων η γεύση μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ Ζουζού!
Σε ότι έχει σχέση με πίτα δεν λέω ποτέ όχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Έτσι τραγανά και λαχταριστά που τα βλέπω πολύ θα ήθελα να τα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε που τα υγρά υλικά τα έβαλες χωριστά και μαλάκωσαν τα φύλλα.
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.
Φιλάκια
Φιλάκια Αγαπημένες μου φίλες!!!! Αγαπάμε πιτούλες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα φαίνονται! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ αυτά τα φύλλα σου τα σπιτικά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τα μπουρέκια!!