Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μπισκότα αλμυρά με μπέικον και πράσο




Ένα σνάκ υπέροχο!
Τρώγονται ζεστά και κρύα, είναι πολύ νόστιμα!

Υλικά 
450  γρ αλεύρι
200 γρ γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι φυτίνη λιωμένη ή βιτάμ
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό
2  κ.γλ. μπέκιν
1 κ.γλ. αλάτι
1φλιτζάνι τυριά τριμμένα
½ φλιτζάνι φιστίκια ψημένα αλμυρά χοντροτριμμένα ή κάσιους
Φιστίκια για το παπάλισμα
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μπέικον και πράσο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Ανακατεύουμε  αλεύρι, μπέκιν και αλάτι.
Χτυπάμε με σύρμα χειρός το γιαούρτι, το λάδι, τη λιωμένη φυτίνη, το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο- λίγο κάνουμε μία μαλακιά ζύμη.


 Επίσης προσθέτουμε τα φιστίκια όπως και τα τυριά.


Κάνουμε μία μαλακιά ζύμη,  απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας πασπαλίζουμε  με φιστίκια και ψιλοκομμένο  πράσο και μπέικον. κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα και τα αραδιάζουμε επάνω σε ταψί με λαδόκολλα.




Μπορούνε να γίνουν τα μισά με μπέικον και τα άλλα μισά με κάσιους ή φιστίκια για ποικιλία.


 Ψήνουμε 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ