Χρόνια πολλά!!!
Συνταγή πάστα Φλώρας η αγαπημένη μου!
Υλικά
220 γρ. μαργαρίνη
400 γρ. αλεύρι
2 αυγά
100 γρ.
φουντούκια χοντροτριμμένα
50 γρ. ζάχαρη
άχνη
50 γρ. ζάχαρη
καστανή
50 γρ. ζάχαρη
μαύρη
1 κ.γλ. μπέκιν
1 σφηνάκι κονιάκ
2-3 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας (Κεράσι, κυδώνι, πορτοκάλι).
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη
μαργαρίνη με τις ζάχαρες 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα
αυγά, την ασάνς πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Το αλεύρι
κοσκινισμένο με το μπέκιν, τα φουντούκια και την πρέζα αλατιού..
Δεν ζυμώνουμε
πολύ, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη
σε φύλλο και γεμίζουμε φορμάκια μεταλλικά για τάρτες, ή κόβουμε κομμάτια
ζύμης όσο ένα καρύδι το πατάμε στη μέση και γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας
μας.
Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε τα ταρτάκια για 30-35
λεπτά.
Καλή όρεξη!
Εξαιρετική και ξεχωριστή πρόταση, μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖύμη αφράτη και αγαπημένη και γέμιση γευστικότατη, όλο χρώματα!
Ευχαριστούμε.
Φιλιά
Χρόνια πολλά Λενάκι μου!
ΔιαγραφήΚλασική και πολύ νόστιμη ζύμη, με λίγη φαντασία γίνεται και γιορτινή χαχα!!!
Πολλά φιλάκια!!!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ'αρέσει πολύ που εμπλουτίζεις τη ζύμη για την τάρτα με φουντούκια και μαύρη ζάχαρη! Εξαιρετική ιδέα, μπράβο! Λατρεύω την πάστα φλώρα και θα τη δοκιμάσω με τη δική σου συνταγή. Καλή συνέχεια, φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ελεάννα μου, Χρόνια πολλά απο ότι είδα ετοιμάζεσαι να το γιορτάσεις απόψε!
ΔιαγραφήΣου εύχομαι πάντα αγάπη στην καρδιά!!!
όσο για την τάρτα η ζύμη είναι φανταστική, ακόμη και για κουλουράκια, να τη δοκιμάσεις!!!
Πολλά φιλιά!!!