Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Τα ταρτάκια της αγάπης!


Χρόνια πολλά!!!







Συνταγή πάστα Φλώρας η αγαπημένη μου!



Υλικά
220 γρ. μαργαρίνη
400 γρ. αλεύρι
2 αυγά
100 γρ. φουντούκια χοντροτριμμένα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
1 κ.γλ. μπέκιν
1 σφηνάκι κονιάκ
2-3 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας (Κεράσι, κυδώνι, πορτοκάλι).




Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τις ζάχαρες 2-3 λεπτά.



Προσθέτουμε τα αυγά, την ασάνς πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέκιν, τα φουντούκια και την πρέζα αλατιού..



Δεν ζυμώνουμε πολύ,  τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τη  βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.




Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και γεμίζουμε  φορμάκια μεταλλικά για τάρτες, ή κόβουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι το πατάμε στη μέση και γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.




 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.



Ψήνουμε  τα ταρτάκια για 30-35 λεπτά. 


Καλή όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Εξαιρετική και ξεχωριστή πρόταση, μπράβο!
    Ζύμη αφράτη και αγαπημένη και γέμιση γευστικότατη, όλο χρώματα!
    Ευχαριστούμε.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Λενάκι μου!
      Κλασική και πολύ νόστιμη ζύμη, με λίγη φαντασία γίνεται και γιορτινή χαχα!!!
      Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ'αρέσει πολύ που εμπλουτίζεις τη ζύμη για την τάρτα με φουντούκια και μαύρη ζάχαρη! Εξαιρετική ιδέα, μπράβο! Λατρεύω την πάστα φλώρα και θα τη δοκιμάσω με τη δική σου συνταγή. Καλή συνέχεια, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελεάννα μου, Χρόνια πολλά απο ότι είδα ετοιμάζεσαι να το γιορτάσεις απόψε!
      Σου εύχομαι πάντα αγάπη στην καρδιά!!!
      όσο για την τάρτα η ζύμη είναι φανταστική, ακόμη και για κουλουράκια, να τη δοκιμάσεις!!!
      Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ