Είναι η αγαπημένη μου ζύμη αφράτη νόστιμη εύκολη ακόμη και μία αρχάρια μπορεί να την κάνει με επιτυχία.
Μπορούμε να τη διαχειριστούμε
όπως θέλουμε με ότι υλικά έχουμε και να της δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
Εγώ κάνω
στριφταράκια με φέτα ή μυζήθρα και όταν ψηθούν και αφού κρυώσουν τα βάζω σε
σακουλάκια τροφίμων για των καταψύκτη και τα αποθηκεύω στην κατάψυξη.
Όταν χρειαστώ ξεπαγώνω
στο φούρνο μικροκυμάτων σε ελάχιστα λεπτά., είναι σα να βγήκαν μόλις από το
φούρνο.
Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουτάκι σόδα
αναψυκτικό
½ φλιτζάνι
ηλιέλαιο
100 γρ. βούτυρο
φλώρα σόφτ
1 φακελάκι μαγιά
ξερή ή 1 κυβάκι φρέσκια
1κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
4-5 φλιτζάνια
αλεύρι
Για τη γέμιση, τυρί φέτα ή μυζήθρα
1 φλιτζάνι ζεματισμένα πράσα και σπανάκι
πιπεράκι και αλατάκι
3 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζεματισμένα πράσα και σπανάκι
πιπεράκι και αλατάκι
3 κ.σ. βούτυρο
Για την επικάλυψη
1 κρόκο αυγού
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Τη χωρίζουμε σε 3
κομμάτια.
Ανοίγουμε το κάθε φύλλο παραλληλόγραμμο.
Βουτυρώνουμε με μία κουταλιά βούτυρο πασπαλίζουμε το
τυρί με το πράσο και το σπανάκι και από τη μακριά πλευρά τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες 2 εκατοστών.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες 2 εκατοστών.
Αραδιάζουμε τα Πρασοτυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Και τα πατάμε να απλώσουν λιγάκι
γιατί θα φουσκώσουν όταν ψηθούν.
Το ένα κομμάτι το χώρισα σε μικρότερα και έκανα μερικά στριφταράκια ατομικά.
Τα αφήνουμε 20-25
λεπτά να φουσκώσουν.
Το ένα κομμάτι το χώρισα σε μικρότερα και έκανα μερικά στριφταράκια ατομικά.
Νομίζω ότι οι οικείοι σου πρέπει να σε προσέχουν πολύ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλη μέρα ζυμώνεις και ψήνεις!!!!!Πιστεύω ότι το blog σου ειδικεύεται στις ζύμες και τις πίτες!!!!!
Είναι όλα υπέροχα!!!Μπράβο σου!!!!
Φιλιά πολλά,πολλά!!!!
Γεια σου Φωτεινή μου, έχεις δίκαιο έμαθα από τη μανούλα μου να κάνω πίτες και τώρα που δεν μπορεί της υποσχέθηκα ότι κάθε Κυριακή που τρώμε μαζί θα κάνω πιτούλες, κάπως έτσι προκύπτουν τόσες πίτες, όχι ότι δεν λατρεύουμε όλοι η οικογένεια τα ζυμάρια χαχαχα!!!!!! Φιλάκια γλυκιά μου!!!
ΔιαγραφήΤέλεια η συνταγή σου! Μου αρέσουν οι πίτες με αφράτο φύλλο και η σπανακόπιτα είναι το αγαπημένο μου πρωινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ γλυκιά μου! Εγώ πάλι έχω αδυναμία σε όλες τις πίτες ιδιαίτερα στην κασερόπιτα, αλλά πάντα με σπιτικό φύλλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια και καλό βράδυ σου εύχομαι!!!